Mies kieltäytyi muuttamasta pois vuokra-asunnosta ja löi vuokraisäntää veitsellä

Nelikymppinen mies kieltäytyi muuttamasta pois vuokra-asunnostaan. Sen sijaan hän uhkasi tappaa vuokranantajansa ja vaati tätä antamaan itselleen koko omaisuutensa.

Väkivaltaisen vuokralaisen tapausta käsiteltiin Helsingin käräjäoikeudessa.

11.3. 11:38

Vuonna 1983 syntynyt mies tuomittiin kolmen vuoden ja kymmenen kuukauden vankeuteen tämän uhkailtua ja pahoinpideltyä 81-vuotiaan vuokraisäntänsä.

Vuokraisäntä oli irtisanonut miehen vuokrasopimuksen päättymään huhtikuussa 2022. Mies kieltäytyi muuttamasta pois eikä suostunut maksamaan vuokraa.

Kun vuokraisäntä heinäkuussa lähti Helsingissä sijaitsevalle asunnolle neuvottelemaan tilanteesta, mies alkoi käyttäytyä uhkaavasti.

Mies vaati vuokraisäntää siirtämään asunnon sekä muun omaisuutensa miehen nimiin. Muussa tapauksessa mies uhkasi tappaa vuokraisännän.

Vuokraisäntä yritti paeta asunnosta. Silloin mies kävi vuokraisännän kimppuun, tönäisi tämän seinää vasten, löi veitsellä käsiin sekä kaatoi uhrin maahan.

Vuokraisäntä pyysi, ettei mies tappaisi tätä.

Lopulta mies lähti viemään uhria sairaalaan runsaan verenvuodon takia. Hän kielsi uhria kertomasta lääkärille, miten kädet vammat olivat syntyneet. Lääkärille uhri kertoi kaatuneensa piikkilankaan.

Sairaalareissun jälkeen mies vaati käyttöönsä uhrin auton. Hän uhkasi tappaa uhrin ja tämän vaimon mikäli he kertoisivat tapahtumista kenellekään.

Mies käytti vuokraisännän autoa ja asui asunnossa vuokria maksamatta syksyyn saakka.

Syyskuussa poliisi saapui ottamaan miehen kiinni. Mies vastusteli kiinniottoa: hän uhkasi tappaa poliisit, harasi vastaan ja heilutteli keppiä, josta sojotti nauloja.

Oikeudessa mies kiisti kaiken. Hän kertoi, että vuokranantaja oli tullut käymään ja ilahtunut asunnon hyvästä kunnosta niin paljon, että löi miehelle ”satasen kouraan”.

Vuokraisäntä oli miehen mukaan myös luvannut, ettei miehen tarvitse maksaa vuokria.

Käräjäoikeus uskoi kuitenkin uhria sekä tämän vaimoa, joka oli todistanut kuinka mies talutti veristä uhria autoon hyökkäyksen jälkeen.

Käräjäoikeuden mukaan mitään sellaisia seikkoja ei tullut ilmi, jonka perusteella uhrin kertomusta ei olisi voinut pitää luotettavana.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Esa Mikael Vuorelan törkeästä ryöstöstä, vahingonteosta sekä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta kolmen vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistukseen. Tuomio on lainvoimainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat