Samassa risteyksessä kolaroitiin kolme kertaa tunnin aikana Espoossa: ”Tiet ovat hirvittävän liukkaita”

Huono ajokeli on aiheuttanut liikenneonnettomuuksia pitkin Uuttamaata lauantai-illalla.

Jalankulkija työnsi lastenrattaita lumipyryssä Espoon keskuksessa lauantaina 11. maaliskuuta.

11.3. 20:57

Uudellamaalla vallinnut heikko ajokeli on aiheuttanut lauantaina illalla suuren määrän kolareita ja muita liikenneonnettomuuksia.

Espoossa Turunväylältä Kehä ykköselle itään kääntyvässä mutkassa sattui noin tunnin sisällä yhteensä kolme toisiinsa liittymätöntä kolaria, kertoo paloesimies Mikko Routala Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Samalla paikalla oli sattunut onnettomuuksia jo aiemmin päivällä.

”Kunnossapito on yrittänyt laittaa sitä kuntoon ja nyt tieliikennekeskus tiputti rajoitukset ja laittoi varoitukset siihen”, kertoo Routala.

”Tiet ovat hirvittävän liukkaita, ajakaa nyt ihmiset hiljaa”, varoittaa Routala.

Henkilövahingoilta on kuitenkin Routalan mukaan vältytty ja tilanteista selvitty peltivaurioilla ja rikkinäisillä kaiteilla.

Myös Helsingissä Kehä ykkösellä sattui lauantaina ainakin kaksi erillistä onnettomuutta. Toinen niistä oli neljän auton ketjukolari Länsi-Pakilassa, kertoo Helsingin pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Juuso Punnonen.

Ketjukolarissa sattui lieviä henkilövahinkoja, samoin kuin toisessa Kehä ykkösellä tapahtuneessa kaiteeseen ajossa. Myös Kruununhaassa Snellmaninkadun ja Kirkkokadun risteyksessä sattui kahden auton risteyskolari.

Punnosen mukaan kolareita on ollut useita, muttei vielä poikkeuksellisen paljoa.

”Keli on sen verran huono, että se rajoittaa kaasujalkaa”, sanoo Punnonen.

Helsingin poliisilaitoksen mukaan isojen väylien rampit ovat olleet lauantaina pahoin jäässä, ja peltikolareita on syntynyt.

Myös Vantaalla on ollut joitakin pieniä kolareita, kerrotaan Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Koko eteläisessä Suomessa on voimassa liikennesäävaroitus lauantai-illan ajaksi. Ajokeli on huono lumisateen vuoksi ja onnettomuusriski kohonnut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat