Poika pelleili kaupunki­pyörällä Helsingin Malmilla – Siitä alkanut sanailu johti väkivaltaan

15-vuotias poika ja 33-vuotias mies ajautuivat riitaan Helsingin Malmilla kesällä. Kiista alkoi kaupunkipyörällä pelleilystä.

Helsingin käräjäoikeus Helsingin Ruoholahdessa.

13.3. 12:00

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi alaikäisen pojan ja keski-ikäisen miehen pahoinpitelyistä.

Kaksikko tappeli Malmilla kesäkuussa 2021.

Pojalla ja miehelle oli tullut riitaa Alepa-pyöristä. Sivullisen todistajan mukaan poika oli "pelleillyt pyörillä pitkin päivää”. Pojalle ja miehen seurueelle oli syntynyt sanaharkkaa, jonka seurauksena myös poliisi kutsuttiin paikalle.

Kun poliisit olivat poistuneet paikalta, teini lähti selvittämään tapahtumia ravintolan terassilla olleen miehen ja tämän vaimon kanssa.

Tästä seurasi nujakka. Molemmat kaatuivat maahan tappelun tuoksinassa. Poika potki ja löi maassa makaavaa miestä, joka hetkellisesti menetti tajuntansa.

Mies toimitettiin sairaalaan. Hänellä oli erilaisia ruhjeita kasvoissa ja kehossaan.

Molemmat osapuolet kiistivät syyllistyneensä pahoinpitelyyn. Mies ei itse muistanut tapahtumista juuri mitään.

Todistajien kertomusten perusteella sekä lääkärintodistuksen pohjalta käräjäoikeus katsoi molempien syyllistyneen pahoinpitelyihin.

Vuonna 1987 syntynyt mies tuomittiin pahoinpitelystä 20 päiväsakon rangaistukseen.

Vuonna 2006 syntynyt poika tuomittiin nuorena henkilönä tehdystä pahoinpitelystä 40 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Poika valitti tuomiosta hovioikeuteen. Helsingin hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota, joka siten on lainvoimainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat