Kahdeksan ratikkapysäkkiä poistuu käytöstä Helsingissä

Raitiovaunujen kulku nopeutuu Helsingissä, kun kahdeksan pysäkin käyttö päättyy.

Kuva havainnollistaa raitiovaunupysäkkejä koskevat muutokset.

13.3. 12:51

Helsingissä poistetaan käytöstä kahdeksan raitiovaunupysäkkiä. Toisaalta kuutta pysäkkiä parannetaan, kertoo Helsingin kaupunki tiedotteessaan.

Pysäkit poistetaan ensi vuonna. Poistamisen ansiosta matka-ajat lyhenevät hieman ja raitioliikenteen ylläpito- ja liikennöintikustannukset pienenevät.

Purettavat pysäkit ovat nyt vähällä käytöllä, ja niiden lähellä sijaitsee jokin muu pysäkki. Tilalle tulee esimerkiksi jalkakäytävää tai pysäköintialaa autoille.

Purettavista pysäkeistä Hietalahdenkadun, Köydenpunojankadun ja Eiran sairaalan pysäkki eivät ole nyt linjaliikenteen käytössä.

Muut poistettavat pysäkit ovat Kirurgin, Mastokadun, Kellosillan, Pyöräilystadionin ja ulkoministeriön keskustan suunnan pysäkki.

Vaikka useita pysäkkejä suljetaan, tehdään toisaalla pysäkkien parannustöitä tänä ja ensi vuonna.

Meilahdessa ja Ruskeasuolla Mannerheimintien pohjoisosassa pidennetään ja levennetään Jalavatien, Kuusitien ja Tilkan pysäkkien laitureita.

”Alppiharjussa pidennetään Aleksis Kiven kadulla sijaitsevaa Sturenkadun yhteiskäyttöpysäkkiä siten, että sille mahtuu samanaikaisesti raitiovaunu ja runkolinjan bussi. Lisäksi levennetään ja korotetaan Porvoonkadulla sijaitsevan Alppilan pysäkin kapeita laitureita”, tiedotteessa kerrotaan.

Kaartinkaupungissa kohennetaan Kolmikulman pysäkkiä.

Parannusten ansiosta liikkumisrajoitteiset voivat käyttää pysäkkejä helpommin.

Meilahdessa ja Ruskeasuolla tehtävät muutokset myös mahdollistavat sen, että raitiovaunut voivat kulkea uudelle raitiovaunuvarikolle, jota rakennetaan Ruskeasuolle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat