Helsingin ”Piritorilta” kaadetaan tammia ennen kesällä alkavaa laajempaa remonttia

Helsingin kaupunki lupaa, että alue muuttuu ”huonomaineisesta aukiosta viihtyisäksi tapahtumapaikaksi”.

Havainnekuva aukiosta remontin jälkeen.

13.3. 17:22

Helsingissä Vaasanpuistikosta kaadetaan tällä viikolla puita. Tämä on alkusoittoa kesällä alkavalle laajemmalle myllerrykselle, jossa Sörnäisten metroaseman naapurissa sijaitseva ja Piritorinakin tunnettu aukio luvataan kunnostaa viihtyisäksi.

Maaliskuussa on tarkoitus kaataa neljä tammea, jotta jäljelle jäävät puut saisivat lisää tilaa ja valoa kasvaa suuriksi.

Säilyvien puiden ympärille on tulossa pensaita ja perennoja. Aukion olisi siis tarkoitus puiden kaatamisesta huolimatta muuttua nykyistä vehreämmäksi.

Aukion varsinaiset kunnostustyöt on tarkoitus aloittaa heinäkuun alussa. Tuolloin käytännössä koko aukio kaivetaan auki.

Näin isoa remonttia Vaasanpuistikossa ja sen vierellä sijaitsevilla Pengerpolulla ja Vaasanpolulla on edellisen kerran tehty vuonna 1984, kun metroasema avattiin.

Nyt Helsingin kaupunki lupaa, että alue muuttuu ”huonomaineisesta aukiosta viihtyisäksi tapahtumapaikaksi”.

Kasvillisuuden lisäksi aukiolle luvataan lisää valoa. Aukio ja sitä ympäröivät polut kivetään uudella monivärisellä luonnonkivilaatalla. Kaupunki lupaa sen myötä syntyvän selkeän paikan tapahtumille. Uusi kiveys sopii myös terasseille ja erilaisille myyntipisteille. Tulossa on myös uusia roska-astioita ja pyörätelineitä.

Puistikkoon sijoitetaan myös viidestä veistoksesta koostuva taideteos, joka kuuluu Helsingin taidemuseon Hamin kokoelmiin.

Lue lisää: Piritori halutaan uudistaa ”korkealla laatutasolla”: Kookkaita tammia ja taidetta

Suunnitelmiin ei alunperin kuulunut lainkaan puistonpenkkejä. Poliitikkojen viime vuoden lopulla hyväksymässä katusuunnitelmassa päätettiin lopulta, että aukiolle sijoitetaan muutamaan ryhmään yksittäisiä tuoleja.

Katusuunnitelmassa linjataan myös, että tuolit poistetaan, jos niiden käytöstä aiheutuu liikaa häiriötä.

Lue lisää: Helsingin ”Piritorin” uudistuksesta jätettiin tahallaan pois puistonpenkit

Lue lisää: Helsingin ”Piritori” on sittenkin saamassa puistonpenkkejä

Valmista luvataan olevan kesällä 2024.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat