Helsingin jättiterassi jää taas toteutumatta

Helsingin Senaatintorin jättiterassille ei löytynyt yritystä tai tahoa, joka olisi ottanut vastuulleen järjestelyt.

Senaatintorilla oli kesäterassi koronapandemian aikana vuonna 2020.

14.3. 15:35

Senaatintorin kesäterassi ei toteudu.

Helsingin kaupunki yritti tammi-helmikuussa tarjouskilpailulla houkutella operaattoria, joka olisi hoitanut terassitoimintaan kokonaisuutena.

Operaattorihaussa oli mahdollisuus useamman vuoden sopimukseen, jotta investoinnit olisivat kannattavia.

Tarjouskilpailuun tuli vain yksi ehdollinen tarjous, jonka tekijän kanssa ei päästy sopimukseen.

Helsingin Kaupunkitilat Oy:n toimitusjohtaja Peggy Bauer arvioi, että yrittäjät kokevat toriympäristön haastavaksi, sillä alueen vuokrataso sekä vesien, viemäröintien, sähköjen ja vessojen puute nostavat kulut korkealle.

Kulttuurihistoriallisesti arvokkaat ympäristöt edellyttävät kaikissa rakenteissa laadukkuutta. Bauerin mukaan koronavuodet näkyvät edelleen yritysten riskiensietokyvyssä ja kustannusten nousu kiristää tilannetta edelleen.

Perusteellisista neuvotteluista huolimatta toimivaa vastuiden, kustannusten ja riskien jakautumisen mallia ei onnistuttu Senaatintorin kesäterassille löytämään, kertoo

Helsingin Kaupunkitilat on pandemian aikana tuottanut kesäterassit Senaatintorille vuonna 2020 ja Kasarmitorille vuonna 2021. Kaupungilla oli niissä vahva veto- ja tukirooli. Tarkkoja summia ei ole kerrottu julkisuudessa.

”Suurista summista puhutaan, koska infra on nolla”, Bauer sanoo.

Kaupunki on halunnutkin siirtää suurterassin konsepti enemmän yrittäjävetoiseksi, mutta operaattorin haku epäonnistui nyt jo toistamiseen.

Viime vuonna kaupunki yritti hakea operaattoria vuoden sopimuksella Hietalahden torille, mutta silloin alan toimijat pitivät sopimusaikaa liian lyhyenä. Nyt ei saatu operaattoria edes pitkäaikaisen sopimuksen turvin.

Helsingin kaupunki arvioi nyt uudestaan Senaatintorin edellytyksiä terassikäyttöön tulevina vuosina. Bauerin mukaan harkinnassa voisi olla kaupungin vastaantulo siten, että torin rakenteita kunnostettaisiin terassitoimintaa huomioiden.

Lue lisää: Kasarmitorin jätti­terassi avautui: ”Ei ole jonoja, ei ole ahdas, tämä toimii”

Lue lisää: Korona­rajoitusten purkaminen sai kaupunkilaiset liikkeelle – Ensimmäinen viikon­loppu veti Kasarmi­torin terassille 7 000 ihmistä

Lue lisää: Jättimäinen kesäterassi ei toteudu Helsingissä tänä vuonna

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat