Nelikko pahoinpiteli miehen nöyryyttävällä tavalla lähellä Pää­rauta­tie­asemaa

Hovioikeus tuomitsi teon törkeänä pahoinpitelynä.

15.3. 20:18

Kolmen miehen ja yhden naisen porukka pahoinpiteli raa’asti maahan kaatamansa miehen lähellä Helsingin päärautatieasemaa.

Oikeudessa merkittäväksi osoittautuivat tilannetta todistaneet silminnäkijät.

Helsingin hovioikeus antoi asiassa ratkaisunsa maanantaina. Pahoinpitelyä pidettiin törkeänä.

Tapahtumat sattuivat helmikuussa 2020.

Pahoinpitelyn uhri kertoi oikeudelle kohdanneensa Päärautatieaseman liepeillä seurueen, jolta hän oli saanut yhden Subutex-tabletin. Hän lähti kävelemään pois paikalta.

Oikeudessa tuomittu nainen huusi tässä vaiheessa, että Subutexin ostaja olisi varastanut häneltä rahaa. Nainen ja mieskolmikko juoksivat miehen kiinni, kaatoivat hänet maahan ja alkoivat tutkia tämän taskuja.

Tästä eteenpäin osapuolet kertoivat tilanteesta käräjäoikeudessa eri tavalla.

Syyttäjän mukaan nelikko teki kaatamalleen miehelle raakaa väkivaltaa. He esimerkiksi potkivat ja löivät nyrkeillä tätä päähän. Miestä myös kohdeltiin nöyryyttävällä tavalla, sillä hänen vaatteitaan riisuttiin ja joku nelikosta työnsi sormen hänen peräaukkoonsa.

Mies sai esimerkiksi ruhjeita lähelle silmäänsä ja häneltä murtui kylkiluu.

Kaikki neljä epäiltyä kiistivät syytteen.

Oikeudessa kuultiin kuitenkin kahta miestä, jotka olivat nähneet koko tilanteen toiselta puolelta katua aina siihen asti, kun poliisi oli tullut paikalle.

Käräjäoikeus käsitteli samassa istunnossa myös nelikon pienempiä rikoksia, esimerkiksi näpistyksiä ja huumausaineen käyttörikoksia.

Nainen ja kaksi miehistä saivat ehdollisen vankeusrangaistuksen, vuosi ja kolme kuukautta. Kolmas mies tuomittiin vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi vankeuteen. Hänen tuomionsa oli ehdoton ja aika hieman muita pidempi, koska oikeus totesi hänen tulleen aiemmin tuomituksi hyvin samankaltaisista teoista kuin nyt.

Kaikki neljä valittivat hovioikeuteen. Miehistä yksi ehti kuitenkin kuolla ennen oikeuskäsittelyä, joten valituksista käsiteltiin vain kolme.

Hovioikeudessa syytetyt väittivät, että törkeästä pahoinpitelystä ei olisi näyttöä.

Oikeuden mukaan silminnäkijöiden todistusten ansiosta ei ollut mitään epäilystä siitä, ettei nelikko olisi pahoinpidellyt miestä uhrin kuvaamalla tavalla. Oikeuden mukaan myös teon törkeäksi määrittelevät seikat oli todistettu: siis iskujen kohdistaminen päähän, nöyryyttäminen ja se, että pahoinpitelijöitä oli neljä.

Tuomio ei siis muuttunut hovioikeudessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat