Parvekelasi putosi hoivakodissa Järvenpäässä

Parvekelasi putosi hoivakodissa Järvenpäässä tiistaina.

Parvekelasi tippui hoivakodin ulkoiluparvekkeelta tiistaina.

15.3. 10:44 | Päivitetty 15.3. 11:07

Parvekelasi putosi hoivakodissa Järvenpäässä tiistaina. Putoaminen ei aiheuttanut henkilövahinkoja, hoivakoti Vaahterakodin kiinteistön kunnossapidosta vastaava Mestaritoiminta oy tiedottaa sivuillaan.

Kiinteistön kaikki parvekkeet on nyt suljettu käytöstä kun parvekkeita tutkitaan ja tarvittaessa korjataan.

Lasi oli pudonnut yön tai varhaisaamun aikana. Putoamisen aiheuttajaa selvitetään, kertoo toimitusjohtaja Jani Kervinen Mestaritoiminnasta.

”Tarkoituksena on tutkia onko ollut asennusvirhe vai mistä on kyse.”

Ilkivalta on pystytty sulkemaan pois mahdollisena syynä, sillä ulkoiluparvekkeelle tai sen läheisyyteen ei ole pääsyä ulkopuolisilla.

Kervisen mukaan yritys haluaa selvittää tilanteen myös, jotta tiedetään, onko sillä yhteys Vantaalla maaliskuun alussa tapahtuneeseen parveketurmaan. Nuori nainen kuoli pudottuaan lasiselta parvekkeelta parvekelasin petettyä.

Lue lisää: Poliisi epäilee: Nainen putosi ja kuoli parvekelasin petettyä hänen altaan

Kervisen mukaan järvenpääläisessä hoivakodissa käytössä oleva kaideratkaisu on aavistuksen erilainen, kuin vantaalaisessa taloyhtiössä käytetty. Kohteiden parvekelasituksista ovat vastanneet eri yritykset.

Hoivakodin parvekkeen lasien kiinnitys on tiistaina tarkistettu ja alue rajattu siten, ettei siitä koidu vaaraa talon asukkaille eikä ulkopuolisille.

Vaahterakoti sijaitsee Järvenpäässä vuonna 2017 valmistuneessa rakennuksessa. Asukaspaikkoja kodissa on 87.

Parvekelasit on kohteeseen toimittanut Suomen kiipeilytekniikka, ja yhtiö osallistuu tilanteen selvittämiseen. Myös Tukesiin on tiedotettu asiasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat