Avi haluaa selvityksen lastensuojelun tilasta Vantaalla

Lastensuojelun henkilöstövajeen takia Vantaalle viime vuonna määrätty uhkasakko on rauennut.

Avi puuttui Vantaan lastensuojelun ongelmiin edellisen kerran viime vuonna.

15.3. 13:31 | Päivitetty 15.3. 13:41

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) selvittää jälleen Vantaan lastensuojelun tilannetta. Avi pyytää nyt Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelta selvitystä siitä, ovatko lastensuojelun palvelut olleet riittäviä tammi-helmikuun aikana.

Avin aiempien vuosien valvontahavaintojen perusteella Vantaalla on ollut puutteita lastensuojelun palvelujen järjestämisessä lain edellyttämällä tasolla.

Vastuu lastensuojelun palvelujen järjestämisestä siirtyi Vantaan kaupungilta Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle tammikuun alussa.

Tämän takia avi katsoo tarpeelliseksi arvioida lastensuojelun tilanteen uudelleen.

Viime vuonna avi joutui puuttumaan Vantaan lastensuojelun henkilöstövajeeseen ja määräsi kaupungille 800 000 euron uhkasakon.

Lue lisää: Yli sata lastensuojelua tarvitsevaa lasta jätetty ilman riittävää apua Vantaalla

Sakon uhalla avi vaati Vantaan kaupunkia huolehtimaan muun muassa siitä, että lasten asioista vastaavilla sosiaalityöntekijöillä on asiakkaanaan enintään 35 lasta ja että kaikille lastensuojelupalveluja tarvitseville lapsille on nimetty heidän asioistaan vastaava sosiaalityöntekijä.

Lapsen asioista vastaavalla sosiaalityöntekijällä on lastensuojelulain nojalla keskeinen rooli lapsen oikeusturvan ja hyvinvointia tukevan kohtelun valvojana, avi huomauttaa.

HS uutisoi tammikuussa, ettei tilanne Vantaalla ole parantunut uhkasakosta huolimatta. HS:n tietojen mukaan yli sata lastensuojelua tarvitsevaa lasta on jätetty ilman riittävää apua.

Avi on poistanut viime vuonna määrätyn uhkasakon, koska valvonta-asia kohdistuu nyt hyvinvointialueeseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat