Hermannin­rannan kaava hyväksyttiin kaupungin­valtuustossa

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Hermanninrannan uuden kaavan. Uuden, yli viidentuhannen asukkaan alueen asuinrakentaminen on tarkoitus aloittaa vuonna 2026.

Näkymäkuva Kyläsaarenkadulta.

15.3. 19:54

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Hermanninrannan uuden asemakaavan keskiviikkoisessa kokouksessaan.

Kalasataman pohjoisosassa sijaitsevan Hermanninrannan kaavaratkaisu mahdollistaa uuden asuinalueen jopa 5 500 asukkaalle.

Alueesta halutaan tehdä ekologisesti kestävä kaupunginosa, jossa rakennuksien runkorakenteena käytettäisiin paljon puuta.

Lue lisää: Hermanninrantaan halutaan puisten kerrostalojen ekokylä Helsingissä

Alueelle tulee yhdeksän asuinkorttelia, kaksi pysäköintitaloa ja päiväkotia sekä koulu. Pohjoisempana sijaitsevan päiväkodin yhteyteen on tarkoitus rakentaa urheilukenttä ja leikkipuisto.

31,5 hehtaarin kokoiselta suunnittelualueelta on varattu runsaat 229 000 kerrosneliötä uudisasuntotuotannolle ja 10 400 kerrosneliötä liiketiloille.

Yksi kaavaratkaisun tavoitteista on kehittää aluetta urbaanina kaupunginosana, jossa päivittäispalvelut sijaitsevat kävelyetäisyydellä.

Alueella on tällä hetkellä muun muassa veneiden talvisäilytyspaikka.

Nykyinen Hermanninranta on rakennettu pitkälti täyttömaalle, ja osa maa-aineksesta on ollut jo alun alkaen pilaantunutta.

Tällä hetkellä alueella on pienimuotoista teollista ja kaupallista toimintaa sekä veneiden talvisäilytysalue. Alueelle suunnitellaan veneiden talvisäilytystä myös jatkossa.

Alueella sijaitsee myös Hermannin rantapuisto, joka uudessa kaavassa jää kaupunkilaisten virkistyskäyttöön. Puistosta järjestetään suunnittelukilpailu lähitulevaisuudessa.

Alueen eteläosassa olevasta Kyläsaarenkadusta muotoutuu suunnitelmien mukaan pyöräkatu, joka on osa baanaverkkoa.

Lännessä Hermanninranta rajautuu Hermannin rantatiehen, jossa kulkevat muun muassa joukkoliikennevälineet, kuten vuonna 2024 valmistuva Kalasataman raitiotie.

Kaupungin tavoitteena on päästä aloittamaan esi- ja katurakentaminen alueella kesällä 2024. Ensimmäisten asuntohankkeiden aloitus olisi viimeistään vuonna 2026.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat