Keräysautot ottavat vastaan romua ja jätettä pääkaupunki­seudulla

Kaksitoista keräysautoa kiertää pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella keräämässä metalliromua, sähkölaitteita ja kodin vaarallisia jätteitä.

Maalit luetaan vaarallisiksi jätteiksi. Pääkaupunkiseudulla niitä voi viedä keväällä kiertäviin HSY:n Sorttiautoihin ilmaiseksi.

16.3. 12:51

Nyt tulee tilaisuus päästä helposti eroon nurkkia täyttävistä romuista.

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden (HSY) 12 jätteitä vastaanottavaa Sortti-keräysautoa nimittäin kiertää pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella keräämässä asukkailta metalliromua, sähkö- ja elektroniikkalaitteita sekä kodin vaarallisia jätteitä, kertoo HSY tiedotteessaan.

Sorttiautot keräävät nimenomaan näitä jätteitä, sillä niille ei ole paikkaa kiinteistöjen jätepisteissä. Jätteet otetaan vastaan maksutta.

Sorttiautojen pysähdyspaikat ja aikataulut näkee tästä. Pysähdyspaikkoja on lähes kolmesataa. Parisen kuukautta kestävä keräyskierros alkaa 3. huhtikuuta Espoosta ja Helsingistä. Autot ovat pysähdyspaikoilla 30–40 minuuttia.

Hyvin suuria määriä Sorttiautot eivät kuitenkaan ota vastan, vaan ne on vietävä Sortti-asemille.

HSY pyytää, että ihmiset lajittelevat jätteet jo kotona ja että eivät tuo laitteiden pakkauksia.

Vaarallisia jätteitä ovat esimerkiksi akut, maalit, moottoriöljy ja syövyttävät kemikaalit.

Tyypillisiin kodeissa käytettäviin sähkö- ja elektroniikkalaitteisiin lukeutuvat muun muassa televisiot, puhelimet, tietokoneet, pesukoneet ja kahvinkeittimet.

Kodin metalliromua ovat esimerkiksi paistinpannut, pyykkitelineet ja rikkinäiset polkupyörät.

Sorttiautojen keräämä metallijäte ja sähkölaitteet kierrätetään raaka-aineeksi uusille tuotteille. Vaarallinen jäte muutetaan vaarattomaksi, ja siitäkin osa päätyy kierrätykseen.

Tiedotteessaan HSY kertoo tarkat tiedot Sorttiautojen keräyskiertueesta.

Myös Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksen keräysauto liikkuu Helsingissä maalis–huhtikuussa. Se krää uudelleenkäyttöön sopivaa kodin pientavaraa, tekstiileitä polkupyöriä ja kaiken kuntoista pienelektroniikkaa.

Kierrätyskeskuksen keräystempauksen tietoihin, esimerkiksi aikatauluihin, pääsee tutustumaan tästä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat