Helsingin Kampissa alkaa meluisa katutyö

Kampissa alkavat pölyä ja melua synnyttävät katutyöt, kun maanalaisia kunnallistekniikan johtoja siirretään.

Kuvassa on merkitty keltaisella työmaa-alueen sijainti kevään aikana.

16.3. 14:55

Helsingissä Kampin metroaseman lippuhallin, Sähkötalon ja Autotalon ympäristössä alkavat johtojen siirrosta johtuvat katutyöt maaliskuun loppupuolella. Töiden arvioidaan kestävän tämän vuoden ajan, kertoo Helsingin kaupunki tiedotteessaan.

Tarkoituksena on siirtää maanalaisia kunnallistekniikan johtoja. Keväällä ja kesällä johtoja siirretään Fredrikinkadun, Kampinkujan ja Salomonkadun puolella. Syksyllä työt jatkuvat Runeberginkadulla.

Alueen infraa korjataan ja samalla valmistaudutaan uuden terveys- ja hyvinvointikeskuksen rakentamiseen. Työt tekee Helsingin kaupungin tilauksesta rakennusyhtiö YIT.

Töitä tehdään katualueen lisäksi maanalaisissa tiloissa.

”Metron lippuhallissa työt vaikuttavat yhteen liukuportaaseen ja hisseihin. Metro- ja bussiterminaalissa tehdään myös muun muassa talotekniikan muutostöitä. Lisäksi metron laiturialueella tehdään rakennustöitä”, tiedote kuvailee.

Tiedotteessa todetaan myös, että jos ”rakentamisen mahdollistava asemakaava tulee voimaan, Runeberginkatu suljetaan liikenteeltä lyhyeltä osuudelta työmaan kohdalta, ja talonrakennustyöt alkavat arviolta vuodenvaihteessa 2023–2024”.

Työmaa synnyttää jonkin verran melua ja pölyä, mutta kaupunki arvioi työmaasta aiheutuvat haitat yleisesti vähäisiksi. Katualueita kavennetaan tilapäisesti.

Lippuhallin edestä Runeberginkadulta suljetaan syksyllä yksi ajokaista töiden vuoksi.

Kampin kauppakeskuksesta metroon kuljetaan tavalliseen tapaan töiden aikana. Kampin lippuhallin kautta pääsee edelleen metrolaitureille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat