Taloyhtiö asennutti miehen asuntoon uuden lautalattian Espoossa – Asukas vei asian oikeuteen

Mies joutui korvaamaan taloyhtiön oikeudenkäyntikuluja noin 30 000 euron verran.

17.3. 12:28

Kosteusvaurion korjaus espoolaisessa rivitaloyhtiössä johti muhkeaan riitaan käräjillä. Asukas haastoi taloyhtiön oikeuteen, kun kosteusvaurion korjaustöissä hänen asuntonsa alkuperäinen saarnimosaiikkiparketti vaihdettiin lautaparkettiin. Asukas piti lattiaa vääränlaisena.

Asukas ei hyväksynyt uutta alkuperäisestä materiaalista poikkeavaa lattiaa, vaan vaihdatti tilalle uuden mosaiikkiparketin.

Tämän jälkeen asukas vaati taloyhtiötä korvaamaan lattian vaihdosta tulleet kustannukset eli noin 7 300 euroa.

Taloyhtiön vastineen mukaan asukas ei ollut päästänyt taloyhtiön edustajia katsomaan asuntoon asennettua lautalattiaa, ennen kuin se oli jo vaihdettu uuteen.

Asukkaan mukaan lautalattia oli asennettu virheellisesti. Lattia oli vaihdettu ennen urakan takuuajan umpeutumista.

Asukkaan asentama lattia oli hinnaltaan melko lähellä taloyhtiön valitseman lattian hintaa. Asukkaan mukaan hänen itse valitsema lattia oli kuitenkin monella tapaa laadukkaampi.

Käräjäoikeuden mukaan taloyhtiölle ei jäänyt aikaa tutustua korjauksessa asennetun lattian kuntoon.

Taloyhtiö voi joutua maksumieheksi korjauksissa, mikäli töitä joudutaan tekemään lisävahingon välttämiseksi tai haitan vähentämiseksi. Oikeuden mukaan perusteita näihin ei löytynyt, joten osakkaalle ei ollut lattian vaihdolle teettämisoikeutta.

Käräjäoikeus hylkäsi kanteen. Asukkaan maksettavaksi lankesi noin 31 000 euroa. Mies haki hovioikeudesta jatkokäsittelylupaa, jota ei myönnetty.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat