Lähijunissa oli siivoojalakon ensimmäisenä päivänä siistiä, koska niitä siivottiin ahkerasti

Helsingin päärautatieasemalla pyyhkäistiin junien lattioita puhtaaksi lakosta huolimatta.

Työntekijä moppasi lähijunien lattioita puhtaaksi ja toinen keräsi roskia Helsingin päärautatieasemalla siivoojalakon aikaan.

16.3. 20:22

Junissa alkoi torstaina siivoojalakko. Siihen nähden ainakin pääkaupunkiseudun lähijunissa oli merkillisen siistiä.

Päärautatieasemalle palaavissa junissa näkyi iltapäiväruuhkan jälkeen lähinnä matkustajien kenkien ja lastenrattaiden mukana tullutta kuraa, vettä ja pikkukiviä. Muuta roskaa ei ollut näkyvissä ja wc-tilatkin olivat melko siistejä ainakin niissä kuudessa junassa, joiden kyytiin HS:n toimitus hyppäsi.

Matkustajien kenkien mukana kulkeutunutta hiekkaa Helsinkiin palaavassa junassa.

Lastenvaunujen renkaista irronnutta likaa.

Selitys löytyi päärautatieasemalta, jolla ahersi lakosta huolimatta pieni joukko kiireisiä ihmisiä. Kun juna palasi Helsinkiin, yksi työntekijä pyyhki sukkelasti lattioita puhtaaksi ja toinen keräsi roskat pois.

Torstaina oli siivoojien ja kiinteistönhoitajien lakon ensimmäinen päivä. Junien lisäksi lakko koskee esimerkiksi useita tehtaita ja virastoja. Työntekijöitä lakossa pitäisi olla arviolta 2 500.

Lakon on määrä kestää lauantaihin asti. Mikäli Palvelualojen ammattiliiton (Pam) ja Kiinteistötyönantajien työkiista ei ratkea, 23. päivä uhkaa toinen lakko. Se koskisi jo huomattavasti suurempaa työntekijäjoukkoa, sillä sen piirissä olisi arviolta 25 000 siivoojaa ja kiinteistönhoitajaa.

HS:n toimitus toivoo lukijoilta havaintoja siitä, miten lakot näkyvät arjessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat