Tukes: Kaidetta testataan isku­testillä

Tukes testaa parvekelasien kestävyyttä sekä kaiteen rakennetta Vantaan parveketurmaan liittyen.

Vantaan parveketurmassa tuhoutunutta kohtaa peitti vaneri.

17.3. 9:53 | Päivitetty 17.3. 9:55

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) selvittää Tikkurilan parveketurmaan liittyvää kaiderakennetta ja lasien turvallisuutta.

Parvekkeen kaiderakenteen testaukset ovat kesken, joten sen vaatimusten­mukaisuudesta voidaan kertoa tarkempaa tietoa vasta testausten valmistuttua, Tukes tiedottaa.

Nainen putosi seitsemännen kerroksen parvekkeelta ja kuoli parvekelasin kaiderakenteen petettyä alta.

Selvityksissä tutkitaan, täyttääkö kyseinen kaiderakenne sitä koskevat vaatimukset. Tulokset valmistuvat maaliskuun loppuun mennessä.

Vantaan rakennusvalvonta on asettanut Tikkurilan onnettomuuskohteen parvekkeet käyttökieltoon siksi aikaa, kun kaiderakenteen vaatimustenmukaisuutta selvitetään.

Kaiderakenteen turvallisuutta selvitetään Tukesissa monipuolisesti vertailulaskelmin, joiden tarkoituksena on selvittää onko kaide suunniteltu ohjeiden mukaisesti.

”Mallinnuksen avulla selvitetään, miten kyseinen kaiderakenne kestää kuormia ja mikä lasin paksuuden pitäisi olla, jotta se täyttää kyseisessä kohteessa sille asetetut vaatimukset”, tiedotteessa kuvaillaan.

Lisäksi vastaavan tyyppiselle alumiinilasikaiteelle tehdään testauslaboratoriossa iskunkestävyyskoe, jossa lasikaidetta testataan erikokoisilla törmäyskuormilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat