Luontomarssi päättynyt Edus­kunta­talolla, liikenne palannut normaaliksi

Mielenosoittajat ympäri Suomen vaativat seuraavalta hallitukselta toimia luontokadon pysäyttämiseksi. Helsingissä osallistujia oli poliisin mukaan ”useampi tuhat”.

Helsingissä lauantaina järjestetty Luontomarssi vaati luontokadon pysäyttämistä seuraavalta hallitukselta ja vaati hallitukselta siirtymistä ilmastotavoitteista ilmastotekoihin.

17.3. 17:08 | Päivitetty 18.3. 16:43

Ympäristöjärjestöjen yhteinen mielenosoitus aiheutti liikennehaittaa Helsingin keskustassa lauantaina.

Luontomarssi-niminen kulkue lähti liikkeelle Senaatintorilta kello 13.30 ja marssi sieltä Aleksanterinkadun ja Mannerheimintien kautta Eduskuntatalolle.

Helsingin poliisi tiedotti Twitterissä mielenosoituksen päättyneen Eduskuntatalolla noin kello 16. Eduskuntatalolla oli esimerkiksi tutkijoiden puheenvuoroja ja poliitikkopaneeli.

Poliisin mukaan mielenosoitukseen osallistui ”useampi tuhat” ihmistä. Kulkue aiheutti iltapäivällä liikennehaittaa Mannerheimintiellä ja katkaisi hetkeksi liikenteen myös Aleksanterinkadulla.

Luontomarsseja järjestetään viikonloppuna useissa kaupungeissa ympäri Suomen. Mielenosoittajat vaativat seuraavalta hallitukselta toimia luontokadon pysäyttämiseksi.

Mielenosoitusta järjestämässä on suuri joukko ympäristöjärjestöjä, esimerkiksi Greenpeace, Suomen luonnonsuojeluliitto ja Elokapina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat