Vantaan Viertolan koulu laajenee yli 900 lapsen kouluksi

Liljatielle tulee tilat myös yläkoululaisille, kun koulu peruskorjataan.

Viertolan koulu. Kuvat on vuodelta 2012.

17.3. 19:32

Vantaan Viertolan koulu lähellä Tikkurilaa laajenee yli 900 oppilaan kouluksi.

Kasvatuksen ja oppimisen lautakunta käsittelee maanantaina tarveselvitystä Viertolan koulun Liljatien toimipisteen peruskorjaukselle ja laajennukselle. Sen jälkeen asiaa käsittelevät kaupunkitilalautakunta ja Vantaan kaupunginhallitus.

Viertola on nykyisin alakoulu. Peruskorjauksen jälkeen se laajenee yhtenäiskouluksi.

Remontissa luvataan esimerkiksi laajentaa keittiötä, uusia putkia ja sähköjohtoja sekä parantaa sisäilmaa. Liljatien toimipiste on valmistunut vuonna 1991.

Laajennuksessa rakennetaan esimerkiksi yläkoululaisten tarvitsemia luokkia aineopetukseen sekä pieni uusi liikuntasali. Myös koulun piha uusitaan.

Nykyisessä Viertolan koulussa on myös vammaisille lapsille tarkoitettuja erityisen tuen luokkia. Nämä aiotaan siirtää toiseen kouluun.

Peruskorjauksen arvioidaan maksavan 15 miljoonaa euroa ja laajennuksen 14 miljoonaa.

Koska nykyisestä maailmantilanteesta johtuen rakennustarvikkeidenkin hinta on noussut niin kiivaasti, poliitikot varautuvat etukäteen tarkastamaan kustannusarvion vuoden 2024 investointisuunnitelmaa varten.

Rakennustöiden olisi tarkoitus kestää vuoden 2026 alusta kesään 2027.

Nyt remontoitavan Liljatien toimipisteen lisäksi Viertolan koululla on toinenkin toimipiste Jokirannassa. Liljatien koulun pihalla on toiminut myös päiväkoti, mutta sen käyttämä paviljonki puretaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat