Ensimmäiset puut kaatuivat Helsingin jättiremontissa

Osana Helsingin suurinta katuremonttia kaadettiin ensin puita kadun länsipuolelta, myöhemmin edetään Hesperianpuiston reunalle.

Palasia Mannerheimintien länsipuolelta kaadetuista puista. Kaadetut puut kerättiin saman tien kuljetettavaksi pois.

| Päivitetty

”Varmasti osa puista pitikin kaataa. Kun ei ole tutkinut asiaa tarkasti, on vaikea arvioida, kaadettiinko tässä nyt liikaakin vai sopivasti”, sanoi päiväkävelyllä oleva Jorma Julin Hesperianpuiston kohdalla.

Mannerheimintien valtavan katuremontin tieltä alettiin tiistaiaamuna kaataa puita, ensimmäisenä Runeberginkadun päästä työmaa-aluetta.

Keskiviikkona aamulla Runeberginkadun ja Musiikkitalon välinen osuus Mannerheimintiestä oli muuttunut jo työmaaksi: Bussit, henkilöautot ja jalankulkijat puikkelehtivat työmaa-aitojen välissä kahdella kaistalla.

Katupuista katkaistiin ensin suurimpia oksia ja sitten runkoa sahattiin palasiksi.

Kaadetut puut kerättiin saman tien pois kuljetettaviksi.

Jo kaadettujen puiden kantoja.

Julinin kulkiessa ohi moottorisaha lauloi kadun länsipuolella Scandic-hotellin kohdalla. Suurimpien arvokkaiden jalolehtipuiden vuoro tulee myöhemmin maaliskuussa, kun aletaan kaataa punaisella merkittyjä jättejä kadun itäpuolelta ja Hesperianpuiston laidalta.

Jorma Julin oli päiväkävelyllä lähellä Hesperianpuistoa.

Lue lisää: Helsingin suurin remontti mullistaa näkymät Mannerheimintiellä

Yhteensä Postikadun ja Runeberginkadun väliseltä osuudelta kaadetaan 90 puuta. Tilalle istutetaan uusia, joskaan ei täsmälleen samoihin paikkoihin.

Osa puista on todettu huonokuntoisiksi. Suurimman osan kaatamista kaupunki perustelee sillä, että puut eivät kestäisi elinvoimaisina, kun tehdään Helsingin suurinta katuremonttia ja kaivetaan syviä kaivantoja.

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys on vastustanut suurten ja kauniiden puiden kaatoa.

Kaadettavaksi punaisella merkittyjä puita Hesperianpuiston laidalla.

Julin sanoo, että hän ymmärtää, että näin vilkkaasti liikennöidyllä paikalla katuremonttia ei voida tehdä pienissä palasissa. On järkevintä tehdä kerralla isosti. Samalla hän haluaa korostaa, että Hesperianpuisto on helsinkiläisille kallisarvoinen paikka.

”On todella tärkeää, että puisto säilyy vehreänä eikä sitä supisteta liikaa. Se on merkittävä aivan vieressä asuville, mutta myös kauempaa tuleville”, hän sanoo.

Lue lisää: Helsingin jättiremontissa alkavat tänään tositoimet

Lue lisää: Luonnon­suojelijat vastustavat ”rakkaiden isojen puiden” kaatoja Hesperian­puistossa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat