Nuoret pyrkivät lentokone­asentajiksi ja IB-lukioon Vantaalla – Katso koulujen hakijamäärät

Juuri päättyneessä yhteishaussa ammatillisen koulutuksen suosio kasvoi Vantaalla, mutta lukioiden erikoislinjat kiinnostivat myös monia.

Tikkurilan lukion IB-linja oli Vantaan lukioissa halutuin hakukohde tänä vuonna.

| Päivitetty

Tiistaina päättyneessä toisen asteen yhteishaussa aiempaa useammat nuoret halusivat nimenomaan ammatilliseen koulutukseen Vantaalla.

Vantaan ammattiopisto Varian tutkintoon johtaviin koulutuksiin haki miltei tuhat ensisijaista hakijaa, mikä on noin 43 prosenttia vantaalaiseen oppilaitokseen yrittäneistä.

Määrä kasvoi edellisestä vuodesta liki sadalla, joskin peruskoulun päättävät ikäluokatkin ovat kasvussa pääkaupunkiseudulla.

Varian suosituin oli jälleen lentokoneasennuksen perustutkinto, jossa hakijoita on yli kuusi yhtä aloituspaikkaa kohden. Sähkö- ja automaatioala oli myös suosittua. Hakijamäärä kasvoi viime vuoteen verrattuna talotekniikassa, hius- ja kauneudenhoitoalalla sekä tieto- ja viestintätekniikassa.

Myös kauppaoppilaitos Mercuriaan oli tänä vuonna ennätysmäärä hakijoita, ensisijaisia hakemuksia jätettiin 263 eli aloituspaikkaa kohden hakijoita oli 1,37.

55 prosenttia hakijoista valitsi ensimmäiseksi toiveekseen jonkin lukion. Hakijoita aloituspaikkaa kohden oli toisin sanoen suomenkielisissä lukioissa 0,96 ja Vantaan ainoassa ruotsinkielisessä lukiossa 0,59.

Suosituin kohde oli Tikkurilan lukion IB-linja ja toiseksi suosituin Vaskivuoren lukion musiikkilinja.

Lukion yleislinjoista suosituin oli Sotungin lukiossa. Lumon ja Martinlaakson lukioiden yleislinjoille oli edellistä vuotta enemmän hakijoita.

Viime syksynä aloittavaan tutkintoon valmentavaan koulutukseen (tuva) haki ensisijaisena toiveenaan 50 hakijaa. Tuvassa yhdistyvät aiemmat kymppiluokat sekä lukioon valmistava ja ammatilliseen tutkintoon valmentava koulutus.

Lue lisää: Vantaa suunnittelee tuhansille opiskelijoille uusia tiloja Kehäradan varteen – kampukselle tarvitaan oma lentokonehalli

Lue lisää: Aseman lähelle kohoaa 90 miljoonan euron opiskelija­kampus Tikkurilassa

Lue lisää: Helsingissä toivottuun lukioon pääsemiseen tarvittiin kovimmillaan 9,69:n keski­arvoa – Hakukone näyttää lukioiden sisään­pääsy­rajat

Koulutukseen valittujen nimet julkaistaan aikaisintaan 15. kesäkuuta.

Peruskoulunsa päättäviä nuoria koskee nykyisin laajennettu oppivelvollisuus. Jos nuori jää yhteishaussa ilman paikkaa, asuinkunnan kuuluu auttaa paikan löytämisessä syksyksi. Esimerkiksi tuva-koulutukseen on jatkuva haku.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat