Syyte: 91-vuotias surmasi nojatuolissa istuneen vaimonsa vasaralla

Kotihoidon työntekijät löysivät iäkkään naisen ruumiin tämän kotitalosta vain muutama päivä ennen joulua.

Istuntosalin ovi pysyi kiinni perjantaiaamuna Hyvinkäällä, sillä Itä-Uudenmaan käräjäoikeus päätyi käsittelemään surmatapausta suljetuin ovin.

| Päivitetty

Syyttäjä vaatii 91-vuotiaalle miehelle rangaistusta murhasta. Syyttäjän mukaan mies surmasi nojatuolissa istuneen vaimonsa lyömällä tätä vasaralla päähän useita kertoja.

Vastaajan puolustus on kiistänyt murhan. Puolustuksen mukaan kyse voi olla enintään taposta, jonka mies on tehnyt syyntakeettomassa tilassa. Puolustuksen mukaan miestä ei voida tuomita rangaistukseen syyntakeettomuuden vuoksi.

Tiedot selviävät käräjäoikeuden perjantaina lähettämästä tiedosta.

91-vuotiasta hyvinkääläismiestä syytetään iäkkään vaimonsa murhasta. Surma tapahtui muutama päivä ennen joulua pariskunnan kotona. Asian käsittely alkoi Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa perjantaiaamuna. Oikeudenkäynti käytiin perjantaina suljetuin ovin. Asiasta tullaan antamaan tuomio 6.huhtikuuta.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus päätyi salaamaan käsittelyn kokonaan, eli oikeudenkäynti järjestettiin suljetuin ovin. Salaamista olivat vaatineet sekä vastaaja että asianomaiset eli uhrin omaiset.

Oikeuden puheenjohtajan Karri Koskenkorvan mukaan salausvaatimukset olivat perusteltuja. Oikeudenkäynnin aikana käsitellään laajasti sekä vastaajan että uhrin yksityiselämään, terveyteen taikka sosiaalihuollon asiakkuuteen liittyviä tietoa.

Oikeus ratkaisee tuomion salaamisen erikseen.

Kyseessä ovat poikkeukselliset murhakäräjät, sillä vastaaja ei ole salissa vastaamassa syytteisiin, eikä häntä kuulla myöskään videoyhteyden välityksellä. Syytettyä edustaa oikeudessa prosessiedunvalvoja.

Tämä on harvinainen tilanne, sillä tyypillisesti näin vakavasta rikoksesta syytetyt henkilöt tuotaisiin tutkintavankeudesta suoraan käräjille kuultavaksi. Terveyteen liittyvien syiden vuoksi tällainen poikkeusjärjestely on kuitenkin mahdollinen.

Syytettyä ei päästy kuulemaan myöskään poliisin esitutkinnan aikana. Hän ei ole siis kertaakaan tutkinnan tai syyteharkinnan aikana kertonut omaa näkemystään tapahtumista.

Surma paljastui, kun kotihoidon työntekijät saapuivat käynnille vanhusten kotitaloon 21. joulukuuta. He löysivät talosta surmatun naisen ja tämän puolison.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat