Helsinki kaavailee ensihoitoon apua lennokeista

Helsinkiläiset pääsevät tutustumaan pelastustarvikkeita vaikeakulkuisiin paikkoihin kuljettaviin lennokkeihin.

Drooni pystyy kuljettamaan vaikkapa kortisonia tai ensiapulaukun.

Helsinkiläiset pääsevät tutustumaan huhtikuussa uudenlaisiin pelastuslennokkeihin. Niitä kaavaillaan avuksi ensihoidolle.

Ajatuksena on, että lennokki kuljettaa vaikkapa kortisonia, adrenaliinipiikin tai ensiapulaukun avuksi paikkaan, jonne ambulanssi tai helikopteri ei pääse.

Tulevaisuuden ensiapulennokkeja esittelevä Euroopan-kiertue saapuu Helsinkiin huhtikuun alussa, jolloin kaupunkilaisilla on tilaisuus tutustua niihin, kertoo Helsingin kaupunki tiedotteessaan.

Tilaisuuksista ensimmäinen on 4. huhtikuuta Suomenlinnassa. Lennokki lennättää sinne adrenaliinikynän Kaivopuistosta. Toinen tilaisuus on 6. huhtikuuta kello 10–16 Kansalaistorilla Sanomatalon ja Oodi-kirjaston vieressä.

Tilaisuuksissa esitellään lennokkeja sekä kuullaan niiden tulevaisuudennäkymistä. Lisäksi luvassa on tietoa siitä, minkälaisia hyötyjä lennokeilla saavutetaan ja toisaalta minkälaisia ongelmia niiden käyttöön liittyy.

Kansalaistorin tilaisuudessa yleisö pääsee tutustumaan sekä lääkintäkuljetuslennokkiin että matkustajalennokkiin.

Ensiapulennokkien ajatellaan olevan hyödyksi erityisesti silloin, kun apua tarvitaan nopeasti perille vaikeakulkuisiin paikkoihin. Niiden käyttö edellyttää kuitenkin ilmailulainsäädännön sekä kaupunki- ja liikennesuunnittelun uudistamista, kaupungin tiedotteessa sanotaan.

Lennokkien käytön katsotaan myös säästävän ensihoidon kustannuksia ja pienentävän päästöjä.

Lennokkien esittelytilaisuudet Helsingissä sisältyvät hankkeeseen, jossa on mukana yrityksiä ja tutkimuslaitoksia kuudesta EU-maasta. Hanke esittelee ensiapulennokkeja ympäri Eurooppaa.

Lue lisää: Nelikopterit tulostavat vaikka talon – pursottavat rakennelmia ilmasta millintarkasti

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat