Jäihin vajosi taas pilkkijä Helsingissä

Merivartiosto varoittaa menemästä jäälle. Espoossa pelastettiin kaksi verkkokalastajaa, Lauttasaaressa varjoliitäjä ja Kulosaaressa pilkkijä.

Meripelastusseura opasti jäitä pelastautumista Helsingin Jollaksessa maaliskuussa 2023.

| Päivitetty

Merivartiosto varoittaa menemästä Suomenlahden jäälle. Ne ovat jo vaarallisen heikkoja. Pääkaupunkiseudulla jouduttiin pelastamaan alle vuorokaudessa neljä ihmistä jäistä.

Tuorein tapaus oli perjantaina aamupäivällä, kun pilkkijä putosi jäiden läpi veteen Helsingin Kulosaaressa. Pilkkijä oli kalassa Vanhankaupunginselän puoleisella jäällä.

Paikalle hälytetyt Helsingin pelastuslaitoksen pintapelastajat nostivat pilkkijän avannosta ja auttoivat hänet turvaan. Pilkkijä oli tajuissaan, mutta hänet vietiin sairaalaan jatkotutkimuksiin, kertoo päivystävä palomestari Tarmo Helander.

”Pilkkijä vajosi jäiden läpi 20 metrin päässä rannasta. Hänellä oli yllään talvivaatetus, ei pelastuspukua.”

Torstaina kaksi verkkokalastajaa joutui Espoossa Soukan lähellä veden varaan. Heidät auttoivat jäältä pois Espoon pelastuslaitoksen pintapelastajat.

Torstaina jouduttiin pelastamaan jäistä myös varjoliitäjä Lauttasaaren edustalla, kertoo Merivartioston meripelastusjohtaja Tommi Karppi. Varjoliitäjän auttoivat pois jäältä Helsingin pelastuslaitoksen pintapelastajat.

”Jäälle ei kannata enää mennä tarpeettomasti”, Karppi varoittaa.

Jos menee jäälle, on hyvä varustautua kunnolla. Tarpeellinen varustus tarkoittaa naskaleita roikkumassa kaulassa, pelastuspukua ja kännykkää vesitiiviissä pussissa, Karppi neuvoo.

”On hyvä myös kertoa jollekin minne on menossa ja milloin tulee takaisin”, Karppi sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat