Wolt-kuskit protestoivat huonontuneita sopimusehtoja vastaan Helsingissä

Uudet sopimusehdot tulivat voimaan maaliskuussa.

Ruokalähetit protestoivat Woltin uusia sopimusehtoja Helsingissä lauantaina.

Ruokalähettipalvelu Woltin kuljettajat järjestivät mielenosoituksen Helsingin Kampissa lauantaina. Kolmisenkymmentä kuljettajaa kieltäytyi ottamasta tilauksia vastaan, koska uuden omistajan aikana sopimusehdot ovat huonontuneet.

Yhdysvaltalainen yhtiö Doordash osti Woltin yhtiön suomalaisilta perustajilta runsas vuosi sitten, mutta uudet sopimusehdot tulivat voimaan tässä kuussa.

Mielenosoitukseen osallistuneen kuljettajan mukaan hänen perjantaisista kymmenestä kuljetuksesta jäi käteen alle 50 euroa.

Mielenosoitukseen osallistuneet kuljettajat kertoivat kaipaavansa suomalaisten omistajien aikoja takaisin.

Wolt Suomen viestintäjohtaja Outi Sjöman kommentoi, että lähettisovelluksen teknologista uudistusta on valmisteltu kolmen vuoden ajan.

”Uudistus ei liity näin ollen Doordash-kauppaan vaan se on osa normaalia kehitystyötä liiketoiminnan kasvaessa. Ymmärrämme toki, että suuri uudistus voi herättää huolta ja luonnollisesti haluamme kuulla lähettien mielipiteitä mallista, mutta tähän mennessä uusi malli ei ole aiheuttanut keskimäärin suurta muutosta laskutukseen, eikä niin ole tarkoituskaan”, Sjöman sanoo.

Lue lisää: Wolt aikoo muuttua taskuostariksi. ”On luonnollista katsoa, mitä muuta voi kuljettaa kuin ravintolaruokaa.”

Lue lisää: Woltin tappiot kasvoivat 182 miljoonaan euroon

Lue lisää: Woltin myynti Yhdysvaltoihin toteutui, kauppahinta jäi 2,8 miljardiin euroon

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat