Poliisi: Ben Zyskowiczin kimppuun hyökännyt kertoi ”tunteiden kuumenneen”

Poliisi selvittää vielä, liittykö päällekäyntiin viharikoksen piirteitä. Mies on edelleen pidätettynä.

Hyökkääjä kaatoi lauantaina kansanedustaja Ben Zyskowiczin maahan Itäkadulla, jonne Zyskowicz seurasi häntä metrolaiturilla tapahtuneen hyökkäyksen jälkeen.

| Päivitetty

Viime viikonloppuna kansanedustaja Ben Zyskowiczin (kok) kimppuun hyökännyt mies on kertonut poliisin kuulusteluissa oman versionsa tapahtumista.

”Hänen mukaansa tunteet ovat kuumenneet ja tilanne sitten eteni”, kertoo tutkinnan­johtaja Tommi Lehtonen Helsingin poliisista.

Lue lisää: Ben Zyskowicz HS:lle: Itäkeskuksessa kimppuun hyökännyt mies uhkasi työntää metron alle – video ja kuvat näyttävät tilanteen

Miehen kuulusteluissa kertoman mukaan on ollut ihan sattumankauppaa, että näin on päässyt käymään.

Poliisi epäilee 38-vuotiasta miestä pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.

Lehtosen mukaan mies on edelleen pidätettynä. Hänen mahdollisesta vangitsemisestaan on tehtävä päätös tiistaina aamupäivällä.

Lehtonen ei ollut vielä maanantaina aamupäivällä tehnyt päätöstä siitä, vapautetaanko mies vai vaaditaanko häntä tiistaina vangittavaksi.

Zyskowiczin mukaan hän oli Itäkeskuksen metroasemalla odottamassa metroa Vuosaareen, kun paikalle tullut mies alkoi uhkailla häntä. Hän kertoi HS:lle, että mies uhkasi tappaa hänet ja työntää hänet metron alle. Metro oli Zyskowiczin mukaan tulossa jonkin ajan päästä.

”Hän tuli ihan naama kiinni ja rupesi huutamaan”, Zyskowicz kertoi.

Lehtosen mukaan tapauksessa ei ole selvää viitettä poliittisesta motiivista. Poliisi yrittää kuitenkin selvittää, liittyykö tekoon viharikoksen piirteitä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat