Helsingin ravintola Savoyssa avautui uusittu kerros, joka tarjoilee yksityisiä illallisia

Helsinkiläisen ravintola Savoyn laaja remontti valmistui: Nyt ravintolassa on oma kerros yksityisillallisille omassa kabinetissaan.

Ravintola Savoy sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa Esplanadin puiston varrella.

Ravintola Savoyn laaja remontti valmistui maanantaina, kun yksityisillallisia tarjoileva seitsemäs kerros avautui asiakkaille Helsingin ydinkeskustassa.

Ensimmäisen luokan klassikkoravintola on käynyt kolmen vuoden aikana läpi mittavat uudistukset. Alkuvuodesta 2020 uudistui kahdeksannen kerroksen perinteikäs ravintolasali.

Ravintolan alkuperäisen sisustuksen suunnitteli arkkitehtipari Aino ja Alvar Aalto. Uudistuksista on vastannut sisustussuunnittelija Ilse Crawford ja hänen lontoolainen Studioilse-toimistonsa.

Savoy avautui Helsingin Eteläesplanadilla vuonna 1937 ja on pysynyt auki siitä saakka läpi sotavuosien. Vain koronavirus sulki Savoyn hetkellisesti keväällä 2020.

Viime vuonna 85 vuotta täyttäneen ravintolan uudistuksessa on tiedotteen mukaan pyritty säilyttämään Aaltojen arvoja ja suunnitteluperintöä, mutta seitsemännen kerroksen tiloihin vuosien saatossa pesiytyneestä virastomaisesta tunnelmasta on haluttu eroon.

Seitsemännessä kerroksessa on pyritty eroon virastomaisesta tunnelmasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat