Naisen kuolemassa epäillään nyt rikosta

Onnettomuus tapahtui, kun parvekelasi petti naisen alta.

Onnettomuus tapahtui maaliskuun alussa Vantaan Tikkurilassa.

| Päivitetty

Poliisi aloittaa esitutkinnan Vantaan Tikkurilassa 2. maaliskuuta tapahtuneesta parvekeonnettomuudesta. Nainen putosi kerrostalon seitsemännen kerroksen parvekkeelta lasin petettyä ja kuoli.

Poliisi epäilee nyt, että nainen on kaatunut parvekkeella kaidetta vasten, jolloin kaide on pettänyt. Asiaa tutkitaan nyt kuolemantuottamuksena. Rikosnimike saattaa esitutkinnan edetessä vielä muuttua.

HS kertoi aiemmin naisen olleen vierailulla naapurinsa asunnossa turman tapahtuessa.

Lue lisää: Parvekkeelta kuolemaan pudonnut nainen ei ollut omassa asunnossaan

HS:n tietojen mukaan onnettomuuden uhri, vuonna 2000 syntynyt nainen asui ylemmässä, talon kahdeksannessa kerroksessa. Hän oli vierailulla alemmassa kerroksessa asuvan naisen luona. Naiset olivat samaa ikäluokkaa.

Rikoskomisario Josefiina Hiltunen Itä-Uudenmaan poliisilaitoksesta ei ota kantaa siihen, onko poliisi ottanut kiinni ketään teosta epäiltynä. Hiltunen ei myöskään kommentoi sitä, onko asunnossa ollut onnettomuuden hetkellä useampia henkilöitä.

Parvekerakenteen asianmukaisuutta tutkiva Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes kertoo löytäneensä laskelmissaan asunnon lasitetusta parvekekaiteesta turvallisuuspuutteita. Kyseessä on mahdollinen suunnitteluvirhe. Tiedot ovat alustavia ja perustuvat laskelmiin.

Laskelmissa on selvinnyt, ettei lasirakenne täytä iskukuormalle asetettuja reuna-ehtoja. Turma-asunnossa käytetylle kaiteelle tehdään vielä iskunkestävyyskokeita.

Tukes ei pysty tässä vaiheessa ottamaan kantaa siihen, kuinka yleisestä suunnitteluvirheestä on kyse, sillä parvekekaiteet suunnitellaan aina kohdekohtaisesti.

”Emme voi myöskään poissulkea sitä mahdollisuutta, etteikö vastaavia ratkaisuja olisi muuallakin”, kertoo ryhmäpäällikkö Lauri Walden Tukesista.

Tukes on ryhtynyt markkinavalvontatoimenpiteisiin sekä käynnistää valvontahankkeen, jossa selvitetään laajasti alan toimijoilta, löytyykö Suomessa muita kohteita, joissa on käytetty vastaavia suunnitteluperiaatteita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat