Nainen pani tuttavansa hakkaamaan miestä Helsingin Jakomäessä – Siitä alkoi kuusi päivää kestänyt väkivalta

Miestä pidettiin kiinni useassa asunnossa ja hänet muun muassa pakotettiin matkustamaan oman autonsa takakontissa.

Helsingin hovioikeus Ruoholahdessa.

Keväällä 2020 tapahtui poikkeuksellinen rikos, kun pääkaupunkiseudulla asuvaa miestä pidettiin kuuden päivän ajan vankina useassa asunnossa ympäri Uuttamaata.

Tekijät kohdistivat mieheen päivien aikana runsaasti väkivaltaa. Tekijät löivät uhria useita kertoja nyrkillä kasvoihin. Väkivallassa käytettiin apuna myös koiran talutushihnaa ja pesäpallomailaa. Uhri sai päivien aikana useita haavoja ja mustelmia kehoonsa.

Tekijät pitivät uhria kiinnipidettynä useammassa asunnossa. Hänet esimerkiksi kytkettiin käsiraudoilla vesijohtoon ja sidottiin nippusiteillä. Mies myös pakotettiin matkustamaan oman autonsa takakontissa Helsingistä Tuusulaan.

Tekojen aikana uhrilta varastettiin rahaa, pankkikortti, useita televisioita ja runsaasti muuta omaisuutta.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi naisen ja kolme miestä ehdottomiin vankeusrangaistuksiin. Helsingin hovioikeus piti miesten tuomiot ennallaan, mutta alensi naisen saamaa tuomiota.

Uhri tunsi osan hänen kimppuunsa käynneistä henkilöistä.

Hänen käsityksensä mukaan hänen tuntemansa nainen vastasi väkivallan käskyttämisestä, ja muut toimivat hänen tahdostaan.

Väkivalta alkoi uhrin mukaan täysin yllättäen Helsingin Jakomäessä sijaitsevassa asunnossa. Miehen mukaan hän ei ymmärtänyt, miksi nainen käskytti muita pahoinpitelemään häntä. Jossain vaiheessa oli tullut ilmi, että naisen mukaan uhri oli hänelle velkaa.

Hovioikeus katsoi, ettei pisimmän tuomion saanut Tara Maria Dellman (ent. Viherväs) voinut syyllistyä sekä törkeään pahoinpitelyyn että törkeään ryöstöön, kun väkivaltaa on käytetty nimenomaan ryöstön aikaansaamiseksi. Näin ollen syyte törkeän pahoinpitelyn osalta hylättiin ja Dellmanin saama vankeusrangaistus alennettiin muutamalla kuukaudella kolmeen vuoteen ja kymmeneen kuukauteen.

Käräjäoikeus tuomitsi aiemmin Samu Petteri Lähteenlahden kolmen ja puolen vuoden vankeusrangaistuksen ja Marko Tapio Ryynäsen kahden vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeusrangaistukseen muun muassa törkeästä vapaudenriistosta ja törkeästä ryöstöstä.

Lisäksi oikeus tuomitsi Kaj Armas Eklundin muun muassa törkeästä vapaudenriistosta ja törkeästä pahoinpitelystä kolmen vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeusrangaistukseen. Kolme ihmistä tuomittiin vähäisemmistä rikoksista sakkoon ja yhdyskuntapalveluun.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat