Yhteishaussa yli 30 000 haki Helsingin yliopiston koulutus­ohjelmiin

Oikeusnotaarin koulutusohjelma oli yhteishaussa suosituin Helsingin yliopiston ohjelmista.

Helsingin yliopiston päärakennus tulee tutuksi uusille opiskelijoille.

Korkeakoulujen yhteishaussa 30 400 henkeä haki Helsingin yliopiston koulutusohjelmiin, kertoo Helsingin yliopisto tiedotteessaan. Kandiohjelmiin hakijoita oli 27 300 ja maisteriohjelmiin 3 200.

Eniten Helsingin yliopiston koulutusohjelmista haettiin oikeusnotaarin koulutusohjelmaan. Siihen haki 3 574 henkeä. Toiseksi suosituin oli lääketieteen koulutusohjelma (3 364) ja kolmanneksi suosituin psykologian kandiohjelma (2 910).

Maisteriohjelmista oli suosituin uusi terveydenhuollon kehittämisen maisteriohjelma, johon oli 1 444 hakijaa, eli lähes puolet maisteriohjelmiin hakeneista haki siihen. Toiseksi suosituin oli proviisorin koulutusohjelma (288) ja kolmanneksi suosituin psykologian maisteriohjelma (233).

Avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella Helsingin yliopistoon tutkinto-opiskelijaksi haki 299. Tämän niin sanotun avoimen väylän kautta hakeneiden parissa suosituin oli tietojenkäsittelytieteen kandiohjelma, johon haki 61. Toisena oli oikeusnotaarin koulutusohjelma 53 hakijalla.

Lue lisää: Korkeakouluihin ennätys­määrä hakijoita kevään ensimmäisessä yhteis­haussa, valta­osa ulkomailta

Lue lisää: Sari Lindblom on yli­opiston uusi rehtori – ”Pandemiasta toipuminen tulee viemään vuosia”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat