Mies hurjasteli veneellä Kaivo­puiston edustalla, lasten kuvaaminen aiheutti isot vahingot

Miehen kyyditsemässä veneessä oli tapahtumahetkellä nainen ja tämän kaksi lasta.

Onnettomuus tapahtui Kaivopuiston rannassa marraskuussa 2020.

Päihtynyt viisikymppinen mies ohjasi marraskuussa 2020 moottoriveneen karille Helsingin edustalla sillä seurauksella, että kaksi kyydissä olleista loukkaantui.

Veneessä oli tapahtumahetkellä miehen lisäksi nainen ja tämän kaksi lasta. Nainen ja tytär loukkaantuivat äkillisen pysähdyksen seurauksena.

Nainen oli saamiensa vammojen vuoksi sairauslomalla yli puoli vuotta.

Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta vesiliikennejuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kahdesta vammantuottamuksesta. Näistä rikoksista Helsingin käräjäoikeus myös tuomitsi miehen. Hän sai maksettavakseen 70 päiväsakkoa, yhteensä 1 400 euroa.

Tuomio annettiin maaliskuun alussa.

Mies oli juonut alkoholia ennen karille ajamista. Häneltä mitattiin 0,64 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa.

Vesiliikennejuopumuksen raja on 0,44 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa.

Lisäksi oikeus katsoi, että mies kuljetti venettä yli sallitun nopeusrajoituksen, joka oli 10 kilometriä tunnissa.

Mies otti kyydissä olleista lapsista valokuvia juuri ennen kuin ajoi veneen karille. Vene törmäsi kivipenkereeseen niin kovaa, että kyydissä olijat horjahtivat.

Nainen kaatui törmäyksen voimasta ja löi kasvonsa veneen lasiin. Hän sai aivotärähdyksen ja hänen rintarankansa venähti. Lisäksi nainen sai jäätyneen olkapään.

Todistajien mukaan vene alkoi upota karille ajon jälkeen. Vene jouduttiin kiskomaan pois karilta köyden ja toisen veneen avulla.

Onnettomuus sattui lähellä ravintola Mattolaituria Helsingin Kaivopuistossa. Ulkopuoliset ihmiset hälyttivät paikalle apua ja loukkaantunut nainen vietiin paikalta sairaalahoitoon ambulanssilla.

Naisen nenässä todettiin avomurtuma ja hänen kasvojensa hermot vaurioituivat. Leikkaushoitoa vaatineet haavat jättivät naisen kasvoihin pysyviä arpia. Hän kärsi tapahtuneen jälkeen myös traumaperäisestä stressihäiriöstä.

Naisen tytär puolestaan löi karille ajossa hampaansa veneen rakenteisiin. Hampaissa havaittiin tapahtuneen jälkeen lisääntynyttä liikkuvuutta ja kiillelohkeamia.

Käräjäoikeus velvoitti miehen korvaamaan naiselle yhteensä yli 23 000euroa.

Mies joutui korvaamaan naisen oikeudenkäyntikuluja yli 7 000 euroa ja maksamaan hänelle ansionmenetyksistä korvausta noin 6 500 euroa. Lisäksi oikeus määräsi miehen korvaamaan naiselle kärsimyskorvauksia ja muita kuluja noin 9 000 eurolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat