Helsinki teki sovun ”kuormittavan” lääkärin kanssa

Helsingiltä palkkakiellon saanut lääkäri Jonne Junturan mukaan valtavassa organisaatiossa voi syntyä väärinkäsityksiä.

Lääkäri Jonne Juntura on työskennellyt Helsingin kaupungilla eri tehtävissä.

Tapaaminen Helsingin terveystoimen kahden johtajan kanssa on lääkäri Jonne Junturan mukaan selkeyttänyt ilmapiiriä ja korjannut useita väärinkäsityksiä jumiutuneessa tilanteessa.

HS kertoi aiemmin, miten Helsingin kaupungilta lääkärin työpaikkaa hakeneelle Junturalle selvisi, että hän oli saanut kaupungilta palkkauskiellon tekemiensä kyselyjen ja kirjelmien takia.

HS on nähnyt sähköpostin, jossa psykiatria- ja päihdepalvelujen johtaja perustelee kielteistä palkkauspäätöstä muun muassa Junturan organisaatiolle aiheuttamalla kuormituksella.

Juntura keskusteli tilanteestaan psykiatrian- ja päihdepalvelujen johtajan Mikko Tamminen ja terveys- ja päihdepalvelujen johtajan Leena Turpeisen kanssa tiistaina.

Juntura kokee, että tiistaisessa keskustelussa molempien osapuolten ymmärrys tilanteesta parani. Monista asioista päästiin yksimielisyyteen, joistakin asioista osapuolille jäi eri näkemys.

Mikko Tamminen viestittää sähköpostitse, ettei kaupunki voi kommentoida yksittäiseen työsuhteeseen liittyvistä asioista.

”Sen voimme todeta, että olemme käyneet hyvän keskustelun, jonka lopputulokseen olemme tyytyväisiä”, Tamminen kirjoittaa.

Juntura korostaa, että Helsingin kaupunki on valtava organisaatio, missä tieto muuttuu helposti matkan varrella. Tämä on mahdollistanut väärinkäsitysten syntymisen puolin ja toisin.

”Asiat näyttäytyvät eri tavalla organisaation eri tasoilla”, hän luonnehtii.

Vielä viime vuonna Juntura työskenteli Helsingin psykiatrisessa sairaalassa, kunnes sanoutui irti huonojen työolosuhteiden takia. Hänen mukaansa työ kuormitti liikaa, koska lääkäreitä oli työmäärään nähden liian vähän.

Juntura on sittemmin tehnyt töitä kaupungille toiminimensä kautta eli yksityisenä elinkeinonharjoittajana.

Työnantajalla ei ole ollut huomauttamista Junturan työn laadusta.

Helsingin kaupungilla on oikeus valita, kenet se palkkaa avoimiin virkoihinsa. HS on kertonut tapauksesta, koska kaupungin perustelut kuulostivat poikkeuksellisilta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat