Yhdelle vankeutta Tuusulan ammuskelusta – juhlista poistettu mies palasi ja alkoi ampua

Kellokoskella moottoripyöräkerhon tiloissa oli käynnissä juhlat, joista mies oli oikeuden mukaan aiemmin poistettu.

Tuusulan Kellokoskella Rajalinnan teollisuusalueella tapahtui ammuskelu moottoripyöräkerhon tiloissa viime lokakuussa.

| Päivitetty

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 33-vuotiaan miehen kolmen vuoden vankeuteen ammuskelusta moottoripyöräkerhon tiloissa viime lokakuussa Tuusulassa.

Kellokoskella Viikinki MC:n moottoripyöräkerhon tiloissa oli käynnissä juhlat, joista mies oli oikeuden mukaan aiemmin poistettu. Hän kuitenkin palasi kerhon hallille takaisin mukanaan anastettu haulikko ja alkoi ampua. Saapuessaan hän oli oikeuden mukaan huutanut aikovansa tappaa kaikki.

Syyttäjä vaati miehelle tuomiota muun muassa kahdeksasta murhan yrityksestä. Mies itse kiisti syytteen vedoten siihen, ettei hänen aikomuksenaan ollut ampua ketään.

Käräjäoikeudelle kertomansa mukaan mies oli halunnut vain nöyryyttää niitä ihmisiä, jotka olivat hänet alun alkaen poistaneet hallista.

Käräjäoikeuden mukaan miehen ampumien haulien jälkiä löytyi ainoastaan kerhotilan ensimmäisestä kerroksesta, kun yhtä lukuun ottamatta kaikki sisällä olijat olivat olleet rakennuksen yläkerrassa.

Tämän vuoksi oikeuden mukaan jäi näyttämättä, että hän olisi yrittänyt tappaa sisällä olleet ihmiset. Sen sijaan oikeus arvioi miehen syyllistyneen seitsemän sisällä olleen laittomaan uhkaukseen ja vaaran aiheuttamiseen.

Yksi sisällä ollut liikkui hallin ylä- ja alakerran välisessä portaikossa, kun mies ampui. Koska yksi ihminen oli portaikossa, katsoi oikeus ampujan syyllistyneen törkeän pahoinpitelyn yritykseen.

Portaikossa liikkunut mies oli myös itse syytteessä pahoinpitelystä, koska hän oli käyttänyt voimaa pysäyttääkseen ampujan. Syytteen mukaan mies oli heittänyt aseen kanssa halliin tullutta tuolilla ja lyönyt tätä päähän.

Oikeus kuitenkin hylkäsi syytteen ja katsoi miehen toimineen hätävarjelutilanteessa. Portaikossa liikkunut sai kuitenkin sakot lievästä ampuma-aserikoksesta, koska hänellä oli hallussaan kaasusumutin. Hän ei ollut kuitenkaan käyttänyt sumutinta taltuttaakseen ampujaa.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus ratkaisi samassa kokonaisuudessa myös muita, Tuusulan ampumiseen liittymättömiä rikossyytteitä, joita ampujaa vastaan oli nostettu.

Oikeus katsoi miehen syyllistyneen näihin kaikkiin ja langetti Jarno Mikael Petteri Räihälle yhteensä kolmen vuoden vankeusrangaistuksen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat