Mies lähetti lapsille seksuaalisia viestejä ja hyväksi­käytti heitä – yli 5 vuotta vankeutta

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen kaikkiaan 30:een lapsiin liittyvään seksuaalirikokseen. Rikosten uhrit olivat 11-15-vuotiaita.

Uudellamaalla asunut mies on saanut käräjäoikeudessa tuomion kymmenistä lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden keskiviikkona antamassa tuomiossa hänen katsottiin syyllistyneen kaikkiaan 30:een eri rikokseen.

Joukossa on 20 lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä, joista neljä oikeus arvioi törkeiksi. Teot on tehty vuosina 2018–2021, ja uhrit olivat oikeuden mukaan tapahtumien aikaan 11–15-vuotiaita.

Käräjäoikeuden julkisen tuomion perusteella valtaosassa teoista mies lähestyi lapsia erilaisten keskustelusovellusten kautta ja lähetti heille seksuaalissävytteisiä viestejä.

Oikeuden mukaan osassa tapauksista hän lähetti itsestään vähäpukeisia kuvia ja sai vastapuolet lähettämään niitä itselleen. Mies myös tarjosi seksin vastineeksi korvausta, joka oli oikeuden mukaan esimerkiksi rahaa, alkoholia tai tupakkaa.

Vakavimmissa tapauksissa mies oli sukupuoliyhteydessä lapsiin, joiden kanssa hän oli ollut yhteyksissä.

Oikeudelle mies myönsi suuren osan syytteistä mutta kiisti osan ankarimmista nimikkeistä. Hän kertoi oikeudelle usean syytekohdan yhteydessä, ettei tiennyt uhriensa tarkkaa ikää mutta oli havainnut heidän olevan ilmeisen nuoria.

Käräjäoikeus tuomitsi Saran Pengchindalle, 27, viisi vuotta ja kahdeksan kuukautta vankeutta. Lisäksi oikeus määräsi hänet maksamaan tuhansien eurojen edestä korvauksia rikosten uhreille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat