Helsingissä puikkelehditaan lukuisten katutöiden lomassa ensi kesänä

Lukuisat katutyömaat vaikuttavat liikenteeseen Helsingissä myös ensi kesänä.

Helsingissä käynnistetään useita katutöitä.

Tulevanakin kesänä helsinkiläiset saavat puikkelehtia katutöiden lomassa kotikaupungissaan. Painopiste katutöissä on jo maaliskuun alussa käynnistyneissä Mannerheimintien suurremontissa, jonka arvioidaan kestävän vuoden 2025 lopulla.

Myös pieniä katutöitä käynnistyy Helsingissä runsain määrin.

Tänä vuonna alkavista uusista Helsingin katutyöhankkeista huomattavimmat alkavat Itäväylällä ja Hämeentien pohjoispäässä, kertoo Helsingin kaupunki tiedotteessaan.

”Kaksi Itäväylältä Viikkiin johtavaa ramppisiltaa peruskorjataan. Metroradan ylittävien siltojen asfaltoinnit ja vesieristeet uusitaan ja kansien vaurioituneet betonipinnat korjataan tarvittavin osin. Myös siltojen reunapalkit ja kaiteet uusitaan”, tiedote valaisee.

Kohteessa tehdään vielä muitakin töitä. Esimerkiksi valaistus uusitaan ja vaurioituneita rakenneosia kunnostetaan.

Itäväylällä työt alkavat huhtikuussa ja päättyvät lokakuussa. Metroradan ylittävistä silloista toinen todennäköisesti suljetaan liikenteeltä tilapäisesti.

Kesäkaudella Pakilassa peruskorjataan Talkootien jalankulku- ja pyöräilysilta. Sillalla kulkeminen voi vaikeutua. Työt voivat tuoda työmaajärjestelyjä myös sillan ali kulkevalle Kehä I:lle.

Hämeentielle rakennetaan erilliset jalankulku- ja pyörätiet Kustaa Vaasan tien ja Annalantien väliselle osuudelle, mikä vaikuttaa kadunvarren pysäköintipaikkoihin ja bussipysäkkien paikkoihin.

Annalantiestä Koskelantien suuntaan uusitaan muun muassa vesijohtoja ja viemäreitä.

Kustaa Vaasan tien risteyksestä Arabian suuntaan kunnostetaan raitiotietä, mikä voi johtaa siihen, että raitiovaunuvuoroja korvataan busseilla.

Vaasanpuistikko, Pengerpolku ja Vaasanpolku kunnostetaan tämän ja ensi vuoden aikana. Varsinainen kunnostus alkaa heinäkuun alussa.

Kaisaniemenpuistoa uudistetaan ajalla 2023–2028. Puita kaadetaan ja myös istutetaan.

Sibeliuksenpuiston länsipuoli kunnostetaan vuosina 2023–2024. Sinne tulee muun muassa koira-aitaus ja kuntoilualue.

Keskustassa Havis Amanda ympäröivine aukioineen kunnostetaan. Työn arvioidaan kestävän ensi vuoden elokuuhun asti. Kauppatorilla parannetaan tulvasuojausta.

Lisäksi Helsingissä alkaa runsaasti pieniä ja vähän aikaa kestäviä katutöitä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat