Mies saapui perheen joulun­viettoon humalassa, ja siitä alkoi riita – Oikeus tuomitsi vaietusta väki­vallasta

Nelikymppinen mies löi, kuristi ja uhkaili entistä puolisoaan. Mies tuomittiin sakkorangaistukseen.

Tapausta käsiteltiin Helsingin käräjäoikeudessa

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1980 syntyneen miehen sakkorangaistukseen kahdesta pahoinpitelystä sekä virkamiehen vastustamisesta.

Mies oli lyönyt silloista vaimoaan avokämmenellä kasvoihin huhtikuussa 2016. Uhrin mukaan pariskunta riiteli usein miehen alkoholinkäytöstä sekä perhe-elämästä, ja uhri muisteli sen olleen mahdollisesti tämänkin riidan syynä.

Jouluna 2016 mies kuristi vaimoaan. Tilannetta edelsi riita, joka oli alkanut uhrin mukaan siitä, että mies saapui päihtyneenä appivanhemmilleen joulunviettoon.

Mies kiisti pahoinpitelysyytteet. Rikosilmoitukset oli tehty miehen mukaan vuosia tapahtumien jälkeen keskellä huoltajuuskiistaa.

Käräjäoikeus piti tavallisena, että perheväkivallasta aluksi vaietaan. Oikeuden mukaan naisen kertomus oli kokonaisuudessaan uskottava ja luotettava.

Miestä syytettiin myös laittomasta uhkauksesta. Marraskuussa 2020 mies oli kieltäytynyt luovuttamasta lasta äidilleen. Uhrin mukaan mies oli tehnyt kädellään kurkunleikkaaja-eleen ja uhannut tappaa naisen.

Miehen mukaan hän oli tehnyt vetoketju-liikkeen suunsa edessä viestittääkseen, ettei voi puhua naiselle vaan kaikki viestinvaihto pitää käydä sähköpostitse.

Syyte laittomasta uhkauksesta hylättiin.

Mies oli myös töninyt paikalle kutsuttuja poliiseja. Lopuksi hänet oli laitettu rautoihin. Käräjäoikeudessa mies tuomittiin myös virkamiehen vastustamisesta.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen 60 päiväsakon rangaistukseen. Mies valitti tuomiostaan hovioikeuteen, joka alensi päiväsakon rahamäärää mutta ei muuten muuttanut tuomiota.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat