Oikeus: Kirkon tiloissa Espoossa saa viettää sateenkaarihäitä

Hallinto-oikeus hylkäsi valituksen kirkoissa järjestettävistä sateenkaarihäistä. Häiden järjestäminen toteutuu nyt kirkoissa Espoossa.

Espoon tuomiokirkko Espoon keskuksen lähellä.

| Päivitetty

Espoon kirkoissa saa järjestää sateenkaarihäitä.

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan ja Tapiolan seurakunnan kirkkotilojen avaamista koskeneet valitukset hylättiin hallinto-oikeudessa.

Viiden Espoon seurakunnan kirkon ovat nyt avoinna sateenkaarihäille.

Samaa sukupuolta olevien hääparien vihkimisestä tehtiin valituksia hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus päätti, että seurakuntaneuvostolla on ollut oikeus tehdä päätös kyseisessä asiassa. Seurakuntaneuvostojen päätökset koskevat tilojen käyttöä, eivät kirkon avioliittokäsitystä sinänsä, seurakuntayhtymän tiedotteessa huomautetaan.

Espoon seurakuntien seurakuntaneuvostot ovat Espoonlahtea lukuun ottamatta päättäneet, että tiloja voi varata tiloja avioliiton vihkimistä ja siunaamista varten.

Käytettävissä ovat siis kaikki Esbo svenska församlingin, Espoon tuomiokirkkoseurakunnan, Olarin, Leppävaaran ja Tapiolan seurakuntien tilat. Tilavaraukset voi tehdä Espoon seurakuntien palvelukeskuksesta.

Lue lisää: Helsinkiläispappi: ”Me sateenkaaripapit aiomme jatkaa samaa sukupuolta olevien parien vihkimistä”

Lue lisää: Sateenkaaripapit-verkosto: Samaa sukupuolta olevia pareja vihkivien pappien määrä on kasvanut KHO:n päätöksen jälkeen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat