Uponneesta autosta keskellä Helsinkiä löytyi ehkä ruumis, nostamista yritetään uudelleen torstaina

Sörnäistenlaiturin edustalta upoksissa olleesta autosta on löytynyt ehkä ruumis. Viranomaiset yrittivät nostaa autoa ja mahdollista ruumista keskiviikkona, mutta tuloksetta.

Pelastustyöntekijät valmistautuivat nostamaan mahdollisen ruumiin Helsingin Kalasatamassa.

| Päivitetty

Helsingin poliisi kertoi Twitter-viestissään keskiviikkona, että Kalasatamasta on löytynyt mahdollisesti ruumis. Poliisin saaman ilmoituksen mukaan ruumis löytyi Sörnäistenlaiturin edustalta, meren pohjassa olevasta autosta.

Auto löytyi sukellusharjoituksen yhteydessä.

Poliisi tiedotti Twitterissä hieman ennen kello iltakuutta viranomaisten toiminnan paikan päällä päättyneen. Toistaiseksi autoa tai mahdollista ruumista ei ole nostettu vedestä.

Poliisi kertoo, että nostamista yritetään uudelleen aikaisintaan torstaina.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan auto olisi 17. helmikuuta Vantaalla kadonneen miehen Mini Cooper -merkkinen auto. Poliisista ei vahvistettu HS:lle tätä tietoa.

Poliisi on aiemmin pyytänyt vihjeitä tästä kadonneesta miehestä ja hänen autostaan. Poliisi kertoi tuolloin, että viimeisin havainto miehestä on tehty Vantaan Tammiston K-Citymarketissa torstaina 16. helmikuuta noin kello 21.15.

Paikalla Kalasatamassa oli keskiviikkona iltapäivällä useampi partio.

Paikalla olleen HS:n toimittaja Jonna Hovi-Horkanin mukaan Sörnäistenlaiturin edustalle oli tuotu tikasauto ja paarit, ja viranomaiset valmistautuivat nostamaan ruumista ylös vedestä sukeltajien avulla. Paikalle saapui myös hautaustoimiston auto, joka pysäköitiin aivan rantaan.

Sukeltajat viipyivät noin puoli tuntia vedessä, kunnes nousivat pintaan tyhjin käsin. Myös hautaustoimiston ruumisauto lähti lopulta paikalta.

Poliisi eristi alueen.

PaikallE oli saapunut useita sivullisia ja alueen asukkaita seuraamaan poliisin ja pelastushenkilökunnan toimintaa.

Paikallisen asukkaan mukaan alue on vilkas ja siellä kaikuu. Onnettomuuspaikan vieressä on baari, ja sitä vastapäätä sijaitsee Mustikkamaan ulkoilualue. Tämän takia haastateltu epäili, että auto olisi päätynyt mereen jo ennen kuin alueen kerrostalot rakennettiin.

Helsingin poliisi kertoi HS:lle, että ilmoitus löytyneestä autosta tuli kello 14.20 keskiviikkona iltapäivällä.

Nosto-operaatiota suoritettiin nosturin ja sukeltajien avulla Helsingin Kalasatamassa.

Poliisilla ei ole toistaiseksi tietoa, miten auto on päätynyt mereen ja kauanko se on siellä ollut.

Onnettomuuspaikalla vesi on noin 10–14 metrin syvyistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat