Väkivaltainen isä teippasi pienen vauvan kasvoille tutin Helsingissä

Hovioikeus piti voimassa käräjäoikeuden tuomitsemat vankeusrangaistukset.

Helsingin hovioikeus antoi ratkaisunsa torstaina.

| Päivitetty

Pienen vauvan vanhemmat syyllistyivät törkeään pahoinpitelyyn teipatessaan tutin kiinni lapsensa kasvoille.

Helsingin hovioikeus antoi torstaina ratkaisunsa asiassa. Tuomion mukaan kolmikuukautisen vauvan isä oli kiinnittänyt tutin lapsen suuhun kahdella teipillä. Teippaukset olivat ulottuneet tutin yli poskesta poskeen. Teko tapahtui Helsingin Meri-Rastilassa keväällä 2020.

Poliisi löysi vauvan yksin makuuhuoneesta makuulla sängyssä tutti teipattuna kasvoille sen jälkeen, kun asunnossa vieraillut naapuri otti hätäkeskukseen yhteyttä lapsen tilanteesta. Lapsi otettiin huostaan.

Oikeuden mukaan teippaukset aiheuttivat tukehtumisvaaran. Lapsen äiti oli kieltänyt poistamasta teippejä. Oikeuden mukaan äiti oli tapahtuma-aikaan niin päihtyneessä tilassa, ettei hän pystynyt huolehtimaan lapsestaan. Äidin katsottiin syyllistyneen tämän vuoksi myös heitteillepanoon.

Molemmat vanhemmat tuomittiin oikeudessa ehdottomiin vankeusrangaistuksiin.

Käräjäoikeus tuomitsi lapsen isän kahden vuoden vankeusrangaistukseen törkeästä pahoinpitelystä, heitteillepanosta ja muista rikoksista. Mies ei valittanut saamastaan tuomiosta.

Oikeudessa käsiteltiin myös miehen aiempia väkivaltarikoksia, jotka olivat kohdistuneet lapsen äitiin.

Tuomion mukaan mies oli estänyt naista poistumasta heidän yhteisestä kodistaan ja estänyt naista esimerkiksi nukkumasta sekä uhkaillut naista kiduttamisella. Mies oli lisäksi pahoinpidellyt avopuolisoaan muun muassa lyömällä tätä ja viiltämällä keittiöveitsellä kasvoihin.

Äiti tuomittiin hovioikeudessa vuoden ja kuuden kuukauden mittaiseen vankeusrangaistukseen.

Tuomiosta selviää molempien vanhempien käyttäneen jo pitkän aikaa laajasti päihteitä. Pariskunnan kotoa takavarikoitiin muun muassa amfetamiinia ja buprenorfiinia sisältävän tabletin palasia. Buprenorfiinin yleisin kauppanimike on Subutex.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat