Alaikäinen ryöstöstä epäilty määrättiin tehostettuun matkustus­kieltoon

Epäilty saa liikkua kodin ulkopuolella ainoastaan kouluaikaan ja kaksi tuntia päivässä viikonloppuisin, poliisi sanoo.

Vantaalla on tapahtunut alaikäisen ryöstö.

Viime viikon sunnuntaina Vantaalla tapahtui ryöstö, poliisi kertoo tiedotteessaan. Sekä ryöstöstä epäilty tekijä että uhri ovat alaikäisiä.

”Poliisin tekemässä alustavassa puhuttelussa selvisi, että 15-vuotias epäilty oli väkivaltaa käyttämällä vaatinut uhria luovuttamaan itselleen uhrille kuuluvaa omaisuutta. Epäilty oli myös tehostanut tekoaan uhkaamalla uhria suullisesti teräaseella”, kertoo komisario Kaisa Holappa Itä-Uudenmaan poliisista.

Tiedotteen mukaan sivullinen henkilö oli ilmoittanut ryöstöstä hätäkeskukseen. Sieltä saadun tiedon perusteella poliisin partio tavoitti epäillyn ja uhrin Malmin juna-asemalta.

Ryöstöstä epäilty otettiin kiinni ja hänet vietiin Vantaan poliisivankilaan. Hänen hallustaan löytyi teräase. Tapahtuneesta ilmoitettiin epäillyn vanhemmille ja tehtiin lastensuojeluilmoitus.

”Epäiltyyn on kohdistettu myös pakkokeinoja eli hänet on määrätty tehostettuun matkustuskieltoon. Tämä tarkoittaa epäillyn osalta sitä, että epäilty saa liikkua kodin ulkopuolella ainoastaan kouluaikaan sekä viikonloppuisin kaksi tuntia päivässä”, Holappa sanoo.

Hänen mukaansa tapauksen tutkinta jatkuu Itä-Uudenmaan poliisissa. Tapauksen rikosnimikkeinä ovat ryöstö ja toisen vahingoittamiseen tarkoitetun esineen hallussapito.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat