Toinen ”superneuvola” valmistumassa Espooseen

Niittykumpuun avataan syksyllä perhekeskus, joka kokoaa Matinkylän, Olarin, Tapiolan ja Espoonlahden lapsiperheiden palvelut samaan taloon.

Perhekeskus sijoittuu lähelle Länsiväylää ja Niittykummun metroasemaa.

Espoon toinen jättimäinen perhekeskus on harjankorkeudessa. Se avataan syksyllä Niittykumpuun, tiedottaa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue.

Perhekeskuksen ajatus on koota Matinkylän, Olarin, Tapiolan ja Espoonlahden lapsiperheiden palveluita saman katon alle.

Tiloihin muuttavat neuvola, lasten kuntoutuspalvelut, perheneuvola, perhesosiaalityö, lastenpsykiatrinen yksikkö ja lastensuojelu. Työntekijöitä on yhteensä 200.

Espoon ensimmäinen perhekeskus avattiin vuosi sitten Espoon keskukseen.

Siellä osa työntekijöistä pitää tiloja sopimattomina ja arvelee niiden olevan yksi työuupumuksen syy.

Esimerkiksi lastensuojelussa on perheiden yksityisyydensuojan vuoksi hankalaa tehdä töitä pääasiassa avoimissa toimistotiloissa, joissa ei ole nimettyjä paikkoja kenellekään.

Lue lisää: ”Käytämme vessoja” –  Avokonttorit piinaavat sosiaalialan työntekijöitä pääkaupunkiseudulla

Länsi-Uudenmaan tiedotteessa vakuutetaan, että Niittykummussa henkilöstö on otettu varhaisessa vaiheessa mukaan peruskorjauksen suunnitteluun, jotta työnteko olisi sujuvaa.

Eri ammattiryhmien toivotaan tekevän tiiviimmin yhteistyötä, kun ollaan samoissa tiloissa.

”Ajatuksena on, että palvelut kootaan hyvien liikenneyhteyksien varrelle, jolloin niihin on helppo tulla asioimaan. Asiakkaan ei myöskään tarvitse tuntea koko meidän palvelukirjoamme, vaan ammattilaisemme tarjoavat lapselle ja koko perheelle sopivan kokonaisuuden”, sanoo tiedotteessa palvelualuejohtaja Mari Ahlström.

Perhekeskusta remontoidaan Aarne Ervin suunnittelemaan rakennukseen osoitteessa Niittyportti 4. Hyvinvointialue tulee tiloihin vuokralaiseksi.

Talo on vuonna 1971 valmistunut toimistorakennus, jossa aiemmin toimi vakuutusyhtiö.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat