Jätetty mies aloitti vainon: Vahti naisen ostoksia ja soitti 60 kertaa päivässä

Mies ei hyväksynyt eroa puolisostaan ja ryhtyi painostamaan tätä. Pahimpina päivinä hän soitti entiselle puolisolleen 60 kertaa.

Tapausta käsiteltiin Helsingin käräjäoikeudessa.

| Päivitetty

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1984 syntyneen miehen neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen laittomasta uhkauksesta, pahoinpitelystä, vainoamisesta sekä lähestymiskiellon rikkomisesta.

Pahoinpitely ja laiton uhkaus tapahtuivat elokuussa 2020.

Mies oli uhannut tappaa silloisen avopuolisonsa. Hän oli myös kuristanut naista. Tapauksella oli useita silminnäkijöitä.

Pariskunta erosi tämän jälkeen. Mies ei kuitenkaan hyväksynyt eroa vaan ryhtyi vainoamaan naista. Pahimmillaan hän soitti naiselle jopa 60 kertaa päivässä.

Mies muun muassa seurasi kodin ulkopuolella liikkunutta naista. Erityisesti mies vahti naisen menoja eräässä ostoskeskuksessa. Mies saattoi soittaa uhrille ja käydä läpi asiat, joita oli nähnyt uhrin ostavan kaupasta.

Mies painosti uhria palaamaan yhteen kanssaan. Hän arvosteli entisen kumppaninsa uutta puolisoa ja kuvaili uhrille, kuinka koko Vuosaari nauraa tälle.

Miehelle asetettiin lähestymiskielto lokakuussa 2020. Hän silti lähetti naiselle usein viestejä viestisovellusten kautta ja soitteli tälle.

Mies kiisti suurimman osan syytteistä. Hän kertoi provosoituneensa, koska puolison puhelimeen oli vastannut mies.

Miehen mukaan uhri yritti lavastaa hänet syylliseksi. Mies kertoi, että uhri käyttää huumeita ja alkoholia, eikä välitä lapsestaan.

Oikeus katsoi, että mies mustamaalasi uhria tarkoituksellisesti.

Yhteenpalaamista toivovista viesteistä oikeus totesi, että sen kaltainen viestintä on parisuhteen jälkeen sinänsä normaaliin elämään kuuluvaa. Kuitenkin osa viestinnästä oli oikeuden mukaan asiatonta.

Mies tuomittiin rikoksista neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Sen lisäksi hänet määrättiin maksamaan naiselle erilaisia korvauksia yli 3 000 euroa.

Mies valitti tuomiosta hovioikeuteen. Helsingin hovioikeus ei kuitenkaan myöntänyt miehelle jatkokäsittelylupaa.

Lue lisää: Mies painosti entistä avovaimoaan palaamaan takaisin, soitti päivän aikana yli 1 800 puhelua

Lue lisää: Mies sai tuomion lukuisista raiskauksista ja pahoinpitelyistä, leikkasi luvatta tyttöystävänsä pitkät hiukset

Lue lisää: Mies piinasi entistä tyttöystäväänsä: Käsin kirjoitettuja lappuja ja tekstiviestejä tulvi päivittäin

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat