Mies julkaisi seksi­kumppanistaan videon internetissä, hovi­oikeus kumosi tuomion

Hovioikeus katsoi, ettei videon julkaisu ollut yksityiselämää loukkaavaa tiedon levittämistä.

Helsingin hovioikeus hylkäsi syytteen ja vahingonkorvausvaatimukset yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

Helsingin hovioikeus on kumonnut käräjäoikeuden antaman tuomion seksivideon julkaisemisesta.

Vuonna 1988 syntynyt mies oli tuomittu käräjäoikeudessa yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä ja vaarallisen esineen eli nyrkkiraudan hallussapidosta neljäänkymmeneen päiväsakkoon.

Riita sai alkunsa helmikuussa 2019. Mies oli julkaissut internetissä lyhyen videotallenteen, jolla näytetään yhdyntää. Seksikumppanin kasvot eivät näy videolla.

Mies kiisti, että internetissä julkaistu video olisi ollut yksityiselämää loukkaavaa tiedon levittämistä.

Hovioikeus, toisin kuin käräjäoikeus, asettui miehen kanssa samalle kannalle. Hovioikeus perusteli päätöstään sillä, että ollakseen yksityiselämää loukkaavaa tiedon levittämistä henkilön täytyy olla tunnistettavissa.

Seksivideolla kumppani ei ollut ulkopuolisten tunnistettavissa kuin korkeintaan rajallisen ihmisjoukon kohdalla, hovioikeus katsoi.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen alun perin neljäänkymmeneen päiväsakkoon, mistä kertyi miehen tuloilla maksettavaa 240 euroa. Sen lisäksi hänet oli tuomittu maksamaan korvauksena kärsimyksestä 2 000 euroa.

Hovioikeus hylkäsi syytteen ja vahingonkorvausvaatimukset yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä mutta piti voimassa tuomion vaarallisen esineen hallussapidosta. Rangaistus aleni kahteenkymmeneen päiväsakkoon eli yhteensä 120 euroon.

Tuomiosta voi valittaa korkeimpaan oikeuteen, jos korkein oikeus myöntää valitusluvan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat