Potilas heilui veitsen kanssa Husin päivystyksessä Helsingissä

Sekavasti käyttäytynyt potilas oli saanut veitsen haltuunsa tunkeuduttuaan päivystysosaston henkilökunnan taukotiloihin.

Veitsen haltuunsa saanut potilas aiheutti uhkaavan tilanteen Haartmanin sairaalassa Helsingissä maanantai-iltana.

Sekavasti käyttäytynyt mies oli saanut suurikokoisen leipäveitsen haltuunsa tunkeuduttuaan päivystysosaston henkilökunnan taukotiloihin.

Asiasta kertoi aiemmin Iltalehti.

Hus Akuutin johtava ylihoitaja Nina-Maarit Lehikoinen kertoo, että yleensä taukohuoneen ovi on lukossa, mutta tapahtuma-aikaan ovi oli jäänyt lukitsematta.

Osastolla oli uhkaavan tilanteen aikaan kuusi hoitajaa töissä, Lehikoinen kertoo.

Lehikoisen mukaan potilas oli liikkunut päivystysosaston käytävällä veitsi kädessään. Hoitaja lähestyi potilasta käytävällä, jolloin tämä huitoi veitsellä hoitajan suuntaan.

Pian käytävälle saapui muitakin hoitajia, joista ainakin yksi oli painanut hälytysnappia. Vartijat taltuttivat potilaan, Lehikoinen kertoo.

”Lääkäri on vastannut potilaan jatkohoidosta.”

Paikalle ei soitettu poliiseja, mutta Iltalehden tietojen mukaan tapauksesta on tehty rikosilmoitus.

Lehikoisella ei ole tietoa rikosilmoituksesta, mutta hänen mukaansa on mahdollista, että joku hoitajista on voinut tehdä rikosilmoituksen.

Helsingin poliisin mukaan rikosilmoitusta ei ainakaan vielä näy järjestelmässä. Se saattaa kuitenkin tulla näkyviin viiveellä.

Lehikoisen mukaan tilanteessa olleille hoitajille järjestettiin tiistaiaamuna järkyttävän tilanteen jälkipurkutilaisuus.

Hänen mukaansa tapaukset, joissa potilas uhkaa henkilökuntaa teräaseella, ovat harvinaisia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat