Mies heitti ”äidin kunniaa” loukannutta miestä jäätelöllä ja iski puukolla vatsaan

Parikymppinen mies tuomittiin yli neljän vuoden vankeuteen tämän puukotettua miestä Keravalla.

Tapausta käsiteltiin Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Huhtikuussa 2022 mies oli ystävänsä kanssa kävelemässä Keravalla niin kutsutulla Prisman aukiolla, kun hän joutui sanaharkkaan nuorten miesten ryhmän kanssa. Uhri tunsi entuudestaan yhden miehistä.

Uhrin mukaan joukko alkoi kiroilla hänelle ja solvata sekä uhria että tämän ”äidin ja siskon kunniaa”. Yksi miehistä potki ja töni uhria sekä heitti tätä spraypullolla.

Uhri jatkoi matkaansa McDonald’siin, jonne kolmen miehen joukko seurasi häntä.

Sisällä ravintolassa yksi miehistä alkoi uhkailla uhria. Todistajan mukaan mies suivaantui siitä, että uhri sanoi miehelle harrastaneensa seksiä tämän äidin kanssa.

Mies heitti uhria jäätelöllä päähän ja kertoi ”haluavansa ongelmia”. Hän myös uhkasi tappaa uhrin. Uhri soitti tässä vaiheessa hätäkeskukseen, koska pelkäsi olevansa vaarassa.

Seuraavana päivänä uhri kohtasi miehen ja tämän kaksi ystävää Keravalla. He pyysivät uhria juttelemaan kanssaan.

Toinen miehen ystävistä tarttui uhrista kiinni, ja mies iski uhria kahdesti keskivartaloon. Toinen iskuista osui uhrin käteen, toinen vatsaan.

Jälkeen päin miehen eno oli soittanut uhrille ja tarjonnut rahaa siitä, että mies peruisi rikosilmoituksen.

Uhrista kiinni pitänyt puukottajan ystävä oli viettänyt aikaa uhrin kodin läheisyydessä tapahtumien jälkeen ja uhannut puukottaa uhrin, mikäli tämä ei peru rikosilmoitusta.

Uhrin auton tuulilasi rikottiin ja renkaat viilettiin rikki.

Miehet kiistivät syytteet. Uhria puukottanut mies kielsi olleensa paikalla, mutta käräjäoikeudessa katsottiin uhrin tekemän tunnistuksen olevan luotettava.

Vuonna 1999 syntynyt Hasen Mohamed Habib Al-Bakaa tuomittiin Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa tapon yrityksestä neljän vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistukseen. Käräjäoikeus hylkäsi syytteen laittomasta uhkauksesta.

Uhrista kiinni pitänyt ystävä, vuonna 2001 syntynyt Omar Mohamed Aly Tawfik Elgably tuomittiin kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen avunannosta tapon yritykseen. Käräjäoikeus hylkäsi syytteet vahingonteosta ja oikeudenkäytössä kuultavasta uhkaamisesta.

Molemmat tuomitut olivat rikoksen tehdessään koeajalla ryöstöistä saamistaan tuomiosta, joten kummankin tuomioon sisältyy myös täytäntöönpantavaksi määrätty jäännösrangaistus.

Tuomitut valittivat tuomioistaan hovioikeuteen. Helsingin hovioikeudessa kummankin tuomiota kuitenkin korotettiin.

Al-Bakaan katsottiin syyllistyneen myös laittomaan uhkaukseen McDonald’sissa. Hänen vankeusrangaistuksensa piteni kuukaudella.

Elgablyn katsottiin syyllistyneen myös oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamiseen tämän vaatiessa uhria perumaan rikosilmoituksen. Hovioikeus korotti vankeusrangaistusta kahdella kuukaudella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat