Kaupunginjohtajaksi on jäljellä kolme kärkihakijaa Vantaalla

Katri Kalske, Pekka Timonen ja Jukka-Pekka Ujula haastatellaan perjantaina.

Vantaan valintatoimikunta on karsinut kolme kärkihakijaa haastatteluihin. Kutsun saavat Katri Kalske, Pekka Timonen ja Jukka-Pekka Ujula.

Vantaan kaupunginjohtajan valinnassa tahti tiivistyy. Eri puolueita edustava valintatoimikunta on karsinut 17 virkaa hakeneesta kolme kärkihakijaa haastatteluun.

Vantaan valtuuston voimasuhteet ovat melko tasaväkiset sosiaalidemokraattien ja kokoomuksen välillä, mutta jo nyt on selvää, että demareiden voittoputki Vantaan johdossa katkeaa.

Kärkikolmikkoon on valittu Vantaan kasvatuksen ja oppimisen apulaiskaupunginjohtaja Katri Kalske, Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen sekä Porvoon kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula. Kalske ja Timonen ovat sitoutumattomia, Ujula edustaa kokoomusta.

Valintatoimikunnan puheenjohtaja Antti Lindtman (sd) sanoo, että toimikunta päättää vasta haastattelujen jälkeen perjantaina, kuinka monta hakijaa lähetetään henkilöarviointeihin. On mahdollista, että kärkijoukosta karsiutuu tuolloin vielä joku pois.

”Sinne voidaan lähettää yksi, kaksi tai kolme hakijaa”, Lindtman sanoo.

Toinen mahdollinen karsintavaihe voisi olla sen jälkeen, kun henkilöarviot ovat valmistuneet, ja ennen kuin kärkihakijat passitetaan valtuustoryhmien kuultavaksi.

Eläkkeelle siirtyvän kaupunginjohtajan Ritva Viljasen (sd) pestiä Suomen neljänneksi suurimman kaupungin johdossa tavoitteli kaikkiaan 17 hakijaa.

Viljasesta tuli valintahetkellä vuonna 2017 kuudes perättäinen demari Vantaan kaupunginjohtajan paikalla.

Vantaan kaupunginvaltuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan kokouksessaan kesäkuun 19. päivänä. Uuden kaupunginjohtajan palkka on 15 503,13 euroa kuussa, ja työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva, ei määräaikainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat