Autossa loukkaantuneena virunut nainen kuoli – Poliisi tutkii murhana

Huhtikuun puolivälissä autosta löytynyt vakavasti loukkaantunut nainen on kuollut vammoihinsa. 49-vuotias mies on vangittu epäiltynä teosta.

Pikku Huopalahden henkirikoksesta epäilty mies vangittiin todennäköisin syin tapon yrityksestä epäiltynä huhtikuun loppupuolella.

| Päivitetty

Vakavasti loukkaantunut 37-vuotias nainen löytyi pysäköidystä autosta parkkihallissa Helsingin Pikku Huopalahdesta huhtikuun puolivälissä. Naista oli ammuttu.

Uhri menehtyi vammoihinsa keskiviikkona 3. toukokuuta. Asiasta tiedotti Helsingin poliisi.

Rikos tapahtui 19. huhtikuuta. Uhrin löysivät hänen omaisensa. Nainen oli ollut loukkaantuneena autossa jo pidemmän aikaa.

Teosta epäilty 49-mies on vangittu.

Miestä vangittiin epäiltynä tapon yrityksestä. Uhrin kuoleman ja tutkinnassa ilmenneiden suunnitelmallisuudesta kertovien seikkojen myötä rikosnimike on muuttunut murhaksi.

Miehellä on historiaa lähisuhdeväkivallassa ja hänet on aiemmin määrätty lähestymiskieltoon 48-vuotiasta puolisoaan kohtaan, joka on kertonut kokemastaan väkivallasta.

Hakemuksessa hän kertoo vuosina 2020 ja 2021 sattuneista tapauksista, joissa mies on lyönyt häntä kasvoihin ja uhannut esimerkiksi puukottaa naista 40 kertaa, mikäli tämä eroaa hänestä.

Viimeisellä vuonna 2021 mainituista kerroista nainen soitti poliisit, kun mies kiskoi häntä hiuksista ja pariskunnan lapsi keskeytti teon. Lähestymiskielto on kumottu viime vuonna puolison pyynnöstä, koska asiat on hänen mukaansa sovittu, eikä väkivaltaa ole enää esiintynyt.

Käräjäoikeudessa on vireillä epäiltyä pahoinpitelyä koskeva asia.

Poliisi ei ole ottanut kantaa uhrin ja miehen väliseen suhteeseen. HS:n tietojen mukaan uhri ei ole epäillyn miehen aviovaimo.

37-VUOTIAAN naisen löysivät Paimionkujalta pysäköidystä autosta tämän omaiset. Hän oli autossa todennäköisesti pitkän aikaa, koska oli liian huonossa kunnossa kyetäkseen hälyttämään apua.

Poliisi kaipaa edelleen silminnäkijähavaintoja ja vihjeitä asiaan liittyen. Havaintoja ja vihjeitä pyydetään 19. -20. huhtikuuta väliseltä ajalta Paimionkujan läheisyydessä sijaitsevan parkkihallin läheisyydestä ja sen lähialueilta.

Lisäksi poliisi on kiinnostunut harmaaseen Toyota-merkkiseen autoon liittyvistä havainnoista samalta ajalta.

Poliisi pyytää havaintoja osoitteeseen vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat