Sdp:n Markku Rantahalvari ehdolle Helsingin apulais­pormestariksi

SDP Helsinki tekee lopullisen päätöksen esityksestään apulaispormestariksi toukokuun lopussa.

Helsinginniemen Sosialidemokraatit esittävät uudeksi apulaispormestariksi Markku Rantahalvaria.

| Päivitetty

Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestarin paikka sai jälleen uuden ehdokkaan.

Opettajana ja ohjaajana työskennellyt Markku Rantahalvari sosiaalidemokraateista on virallisesti asetettu ehdolle tehtävään.

Aiemmin paikasta kiinnostuneiksi kaupunginvaltuutettu Hilkka Ahde, varavaltuutettu Johanna Laisaari ja kaupunginvaltuutettu Ville Jalovaara.

Tällä hetkellä Rantahalvari työskentelee koulutus- ja tapahtuma-asiantuntijana Opiskelijoiden Liikuntaliitossa. Lisäksi hän on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsen.

Koulutukseltaan Rantahalvari on filosofian maisteri. Pääaineenaan hän on opiskellut Suomen historiaa ja sivuaineenaan kasvatustiedettä.

Neljästä ehdokkaasta kertoi aiemmin Demokraatti-lehti.

SDP sai kuntavaalien yhteydessä kasvatuksesta ja koulutuksesta vastaavan Helsingin apulaispormestarin paikan. Tehtävää aiemmin hoitanut Nasima Razmyar luopuu tehtävästään, sillä hänet valittiin eduskuntavaaleissa kansanedustajaksi.

SDP Helsinki tekee päätöksen esityksestä kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestariksi ylimääräisessä piirikokouksessa 25. toukokuuta. Lopullisen valinnan tekee Helsingin kaupunginvaltuusto.

Juttua muokattu 4.5. kello 16.43: Lisätty juttuun tieto siitä, että neljästä ehdokkaasta kertoi aiemmin Demokraatti-lehti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat