Katujengi­rikoksista tunnetulle Milan Jaffille lisää vankeutta väkivaltaisesta lapsen­raiskauksesta

Katujengirikoksista tunnettu Milan Jaff tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta sekä raiskauksesta yli kahden vuoden vankeuteen.

Milan Jaff Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa syksyllä 2022, jolloin käsittelyssä oli katujengejä koskeva rikoskokonaisuus.

| Päivitetty

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut katujengirikoksista tunnetun Milan Jaffin kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeuteen törkeästä lapsenraiskauksesta sekä raiskauksesta.

Käräjäoikeus antoi tapauksesta välituomion jo viime vuoden lokakuussa, mutta määräsi 23-vuotiaan Jaffin mielentilatutkimukseen ennen rikosnimikkeistä ja rangaistuksesta päättämistä.

Jaff todettiin mielentilatutkimuslausunnossa syyntakeiseksi.

Törkeässä lapsenraiskauksessa on kyse keväällä 2019 tapahtuneesta raiskauksesta.

Uhri oli 13-vuotias tyttö, ja Jaff itse oli tuolloin 19-vuotias. Uhri oli karannut lastensuojelun sijoituspaikasta ja etsi yösijaa Jaffin asunnosta.

Uhrille oli asunnolla tarjottu alkoholia ja marihuanaa.

Jaff oli riisunut uhrin tämän vastustelusta huolimatta ja pakottanut tämän suojaamattomaan yhdyntään. Jaff oli myös lyönyt uhria reiteen raiskauksen aikana.

Toinen raiskaus tapahtui elokuussa 2020. Jaff oli pakottanut uhrin oraaliseksiin ja suojaamattomaan emätin- ja anaaliyhdyntään Jaffin kotona.

Hän oli aktin aikana muun muassa kuristanut uhria, kun tämä oli huutanut. Jaff oli myös pitänyt tämän käsistä kiinni ja läpsinyt uhria.

Lue lisää: Milan Jaff passitettiin mielentilatutkimukseen: Raiskasi 13-vuotiaan

Helsingin käräjäoikeus katsoi Jaffin syyllistyneen törkeään lapsenraiskaukseen sekä raiskaukseen. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Hänelle määrättiin kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistus. Rangaistusta alentavina otettiin huomioon Jaffin aiemmat tuomiot.

Törkeän lapsenraiskauksen osalta käräjäoikeus totesi, ettei käytetty väkivalta ollut erityisen vakavaa. Uhri oli kuitenkin erityisen haavoittuvassa asemassa, koska oli Jaffin luona yösijan tarpeen vuoksi.

Toisen raiskauksen osalta käräjäoikeus katsoi, että tekoa on pidettävä keskimääräistä tekoa ankarammin arvosteltavana. Raiskaus aiheutti uhrille fyysisiä vammoja sekä huomattavia psyykkisiä vammoja.

Jaff määrättiin maksamaan 13-vuotiaalle uhrille korvauksia kärsimyksestä 10 000 euroa sekä kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 2 000 euroa.

Toiselle uhrille Jaffin tulee maksaa kärsimyksestä 5 000 euroa sekä kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 9 000 euroa.

JAFF on istunut vankilassa vuodesta 2021, jolloin hänet otettiin kiinni epäiltynä Kaivohuoneelle suunnitellusta väkivaltaisesta iskusta. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi hänet kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen.

Marraskuussa 2022 Itä-Uudenmaan käräjäoikeus vapautti Jaffin syytteistä murhan yritystä koskevassa asiassa.

Jaffia vastaan nostettiin uusia syytteitä maalikuussa. Häntä syytetään kahdesta huumausainerikoksesta sekä varkaudesta. Rikokset ovat tapahtuneet syyskuussa 2021.

Lue lisää: Milan Jaffin karkotus synnyinmaahansa voisi olla mahdollinen

Lue lisää: Milan Jaffin tuomiossa on yksityiskohta, joka linjaa uudentyyppisen rikollisilmiön saapumisesta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat