Poliisi epäilee: Kauniaisten murhanyritys tehtiin mustasukkaisuuden vuoksi

Poliisi pyytää edelleen havaintoja törkeästä väkivaltarikoksesta epäillystä. Poliisin mukaan rikoksen motiivina on mustasukkaisuus.

| Päivitetty

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos pyytää yhä uudelleen havaintoja miehestä, jota epäillään murhan yrityksestä Kauniaisissa 21.huhtikuuta.

Väkivallanteko tapahtui asunnossa Kauniaisissa aamuyöllä. Epäilty poistui paikalta välittömästi teon jälkeen.

Rikoksen uhri on tekijän ex-puolison nykyinen mies. Uhri on päässyt pois sairaalahoidosta.

Rikosnimikettä selittää teon suunnitelmallisuus. Poliisin mukaan rikoksen motiivina on mustasukkaisuus

Viimeisin havainto epäillystä on tehty 28.huhtikuuta noin kello 20.30 aikaan Vantaan Korsossa. Tuolloin hänellä oli yllään tummansiniset farkut, tumma takki ja vihreä tuubihuivi.

Aiemmin miehen epäiltiin paenneen ulkomaille. Poliisi oli esittämässä miestä vangittavaksi poissaolevana todennäköisin syin murhan yrityksestä epäiltynä.

Uusien johtolankojen perusteella mies saattaa kuitenkin olla yhä Suomessa. Tutkintaa johtava rikoskomisario Matti Högman kertoo, että on syytä epäillä miehen saavan pakomatkallaan apua ulkopuolisilta.

”Haluaisin muistuttaa, että rikoksen tekijän suojelu on rikollista itsessään”, Högman sanoo.

Epäillyllä miehellä on aiempaa rikostaustaa, mutta Högmanin mukaan mies ei ole viime vuosina ollut erityisemmin tekemisissä poliisin kanssa. Hänen ei epäillä olevan vaaraksi ulkopuolisille.

”Jos hän sattuu Hesaria lukemaan niin sellaisia terveisiä, että nyt olisi järkevää omaehtoisesti ilmoittautua poliisille. Tämä asia ei mene pakoilemalla pois”, Högman toteaa.

Reaaliaikaiset havainnot miehestä voi ilmoittaa hätänumeroon 112. Muut vihjeet voi lähettää poliisille sähköpostitse vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi tai ne voi kertoa jättämällä viestin vihjenumeroon 0295 413 031 (vastaaja).

Poliisi ei epäile miehen olevan vaaraksi ulkopuolisille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat