Espooseen ei tule jättipäiväkotia Komeetan koulun tilalle

Poliitikkojen yksimielisen päätöksen mukaan Komeetan koulua ei pidä toistaiseksi purkaa ja Olarin jättipäiväkodille pitää etsiä toinen paikka.

Lasten saappaita päiväkotin eteisessä.

Espoo ei sittenkään pura Komeetan koulua ja rakenna sen tontille Olariin päiväkotia yli 300 lapselle.

Kasvun ja oppimisen lautakunnan poliitikot palauttivat päiväkotisuunnitelmat uudelleen valmisteltavaksi huhtikuun kokouksessaan. Päätös oli yksimielinen ja poliitikot linjaavat, että päiväkodille pitää etsiä toinen tontti alueelta.

Komeetan koulun oli tarkoitus lopettaa toimintansa kesällä 2024. Poliitikot ottaisivat nyt ylipäätään koulujenkin kohdalla alueella aikalisän ja luopuisivat purkamisesta ”tässä vaiheessa”.

Näin siksi, että Olarin alueella ei saisi heidän mielestään ratkaista peruskoulujen tilantarvetta tilapäisillä siirtokelpoisilla parakeilla. Pitäisi suoraan tarjota pysyviä tiloja kouluille.

Olariin ollaan suunniteltu kahta päiväkotia samaan rakennukseen. Toinen näistä olisi ruotsin- ja toinen suomenkielinen ja yhteensä lapsia olisi noin 336.

Tätä on perusteltu sekä päiväkoti-ikäisten määrän kasvulla että sillä, että Espoo pyrkii eroon pienistä suomenkielisistä päiväkodeistaan vuokratiloissa.

Nyt tehty päätös voi tarkoittaa, että suuri päiväkoti rakennetaan myöhemmin toiselle tontille. Toisaalta palautusehdotuksessa esitetään myös toista vaihtoehtoa.

”Olarin alueen lukuisat pienemmät kunnalliset ja yksityiset päiväkodit tarjoavat tälläkin hetkellä paitsi perheille niin myös varhaiskasvatuksen henkilökunnalle vetovoimaisen vaihtoehdon, jonka roolia ja painoarvoa tulisi tarkastella yhtenä osana hankkeen jatkosuunnittelun uudelleenvalmistelussa”, poliitikot linjasivat.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat