Pyörävarkaan takaa-ajoon Helsingin ydinkeskustassa osallistui kolme poliisiautoa

Kun useita poliisin partioita oli vapaana, alkoi tavallisuudesta poikkeava pyörävarkaan takaa-ajo. Epäilty saatetaan vielä saada tunnistetuksi kameratallenteista.

Esplanadilla nähtiin pyöräilijän takaa-ajo torstaina 4. toukokuuta.

| Päivitetty

Torstai-iltana Helsingissä Esplanadilla nähty poikkeuksellinen epäillyn pyörävarkaan takaa-ajo syntyi takaa-ajolle otollisista olosuhteista, kertoo poliisi.

Tapaukseen puututtiin kaikkiaan kolmen poliisiauton voimalla.

Takaa-ajettu henkilö oli perjantaina puolen päivän aikaan edelleen tavoittamattomissa, mutta hänen löytämisensä on vielä mahdollista.

Pyörävarkaudesta epäiltyä takaa-ajettua ei epäilty mistään pyörävarkautta vakavammasta teosta, kertoo Helsingin poliisin tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ville Niskanen.

”Poliisi sai tiedon tapauksesta hälytyskeskuksen kautta, ja poliisi pyrkii tarttumaan tapauksiin verekseltään. Yleensä ilmoitukset pyörävarkauksista tulevat poliisille netti-ilmoituksina useita päiviä varkauden jälkeen. Silloin on aika vähän tehtävissä, ellei epäillystä tekijästä ole mitään tietoa, esimerkiksi kuvatallennetta”, Niskanen kertoo.

Kun Esplanadin torstaisesta tapauksesta tieto tuli poliisin tietoon, kolme lähellä vapaana olevaa poliisipartiota pääsi liittymään epäillyn pyörävarkauden selvittämiseen. ”Se oli aktiivista poliisitoimintaa”, Niskanen toteaa.

”Kaikki alueella olevat partiot kuulevat vereksen keikan. Ne partiot, jotka eivät ole kiinni muussa tehtävässä, voivat liittyä mukaan”, Niskanen selostaa.

”Ei voi kuitenkaan olettaa, että aina varkauteen saadaan aina kolme autoa paikalle.”

Takaa-ajettu epäilty pyörävaras pääsi kuitenkin pakoon. Hän pakeni Rautatieasemalle ja nousi junaan. Pyörä löytyi myöhemmin Espoosta, ja löytöpaikasta voidaan päätellä, minne epäilty matkusti junalla.

Niskanen kertoo, että junan kameratallenteiden avulla pakenija saatetaan vielä tunnistaa. Myös pyörän omistaja yritetään selvittää.

Lue lisää: Poliisiautot jahtasivat pyöräilijää Esplanadin puistossa

Lue lisää: Poliisi kaaharien takaa-ajosta: ”Joskus on tapahtunut niin kauheita asioita, että on pakko lähteä perään”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat